23-04-2012

Een echte Charolais-week !!

Afgelopen week was echt een weekje in het thema 'Charollais-koetjes'! Op woensdag gingen we met z'n twee op studiedag en werkbezoek naar de markt van St Christophe en Brionnais. Dit is de 5e grootste veemarkt van Frankrijk. Daar kan je als toerist met een gids de markt en de verkoopshal bezoeken en wordt je haarfijn uitgelegd hoe de keuring, verkoop enz. van de runderen verloopt. Errond staan ook een paar kraampjes met zelfs sokken met koeienkoppen op! Ik ben dus niet de enige koeien-fan hier in de buurt!! Heel interessant!! En je kan er ter plaatse natuurlijk ook van het lekkere vlees proeven! Dichter bij de bron kan je natuurlijk niet komen! Wij hadden ook nog een afspraak gemaakt in een vleesverwerkend bedrijf daar in de buurt om een bedrijfsbezoek te doen. We kregen bij de receptie plastic jas, petje en schoenen en mochten mooi uitgedost mee in de koelcel, de afwerkingsafdeling en de verpakkingsafdeling. Het was dus echt een studiedag, maar ongelooflijk interessant! En weeral veel nieuwe contacten gelegd voor de ons restaurant! En dat was de bedoeling van deze dag! 
 Maar het was natuurlijk ook de perfecte voorbereiding om helemaal in de sfeer te komen voor ons Weekend Charolais! Mijn eerste expositie van mijn schilderijtjes en keramiek, samen met Carl'Art haar koetjes en Ilke haar schilderijtjes! En het zat hier zondagmiddag vol veeartsen en boeren, dus het is een geslaagde dag geweest! Dat zijn echt de mensen die met die Charolais-koeien werken, dus die wil je op zo'n dagen wel liefst over de vloer krijgen he! Ik was heel blij met de belangstelling, we hebben de ganse dag goed ons werk gehad, en ik heb nog wat kunnen verkopen ook nog! Dus TOP-dag!
En nu zijn we volop bezig met de voorbereiding van het jaarlijkse ledenfeest voor de 3e leeftijd in het dorp. Woensdagmiddag komen ze met zijn 60 bij elkaar in de feestzaal van het dorp voor een lekker 4-gangen menuutje door ons klaargemaakt! We gaan dus de volgende dagen nog goed weten wat doen! Maar dat is tof he! Zeker als het voor mensen uit het dorp hier is! De tafels en stoelen in de zaal staan al klaar, morgen nog wat aankleden, en de ganse dag kokerellen als voorbereiding, en dan vliegen we er woensdag nog eens stevig tegenaan he! Banzai!!
Groetjes aan allen en tot de volgende! Love you all! xxx

1 opmerking:

Anoniem zei

SUPER BON LE PAVE DE CHAROLAIS !!!! et la déco...cool !surtout les tableaux de l"artiste peintre !!!! Bravo à Greet et Eddy

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...