15-04-2012

Een drukke 2e Paasdag!


Vorige week maandag, 2e Paasdag zijn wij hier in Cressy sur Somme de trotse eigenaars geworden van een Bibiliotheek voor de gemeente! Er is een dame die hier haar huis verkocht  heeft en alle boeken die ze in haar bezit had heeft ze afgestaan aan de gemeente. Als dat niet ongelooflijk vriendelijk is! En dus moest die Bibliotheek officieel ingehuldigd worden!
 Daar er die dag in Cressy de jaarlijkse wandel en fietsdag was, liep er zowiezo al veel volk rond in het dorp en konden we de plechtige opening meteen mee door nemen! Het is niet groot, er staan nog niet veel boeken, maar het begin is gemaakt! Hopelijk komen er nog veel boeken bij, en wordt er goed gebruik van gemaakt! Als er iemand is die thuis nog Franstalige boeken liggen heeft waar hij niks meer mee doet, mag je die altijd mee naar hier brengen of met iemand mee geven die hier op vakantie komt, wij zullen ze dan met plezier aan de bibliotheek overhandigen!
 's Ochtends was het nog een beetje miezerig en grijs, maar overdag hadden we gelukkig toch een zonnetje onder ons! Dus is er toch een flink pak volk op de wandeldag afgekomen! Gelukkig maar want vorig jaar waren we er al uitgeregend! Je kon kiezen uit verschillende parcours tussen 5 en 20 km. En er is flink gewandeld door jong en oud!
En na de wandeling wordt je getrakteerd op taart door de leden van de wandelclub zelf gemaakt! Hartige of zoete taart, koekjes, cake.... een heel buffet stond klaar om de hongerigen te voeden!! En daar een lekker wijntje of een tasje koffie bij! Er wordt voor onze wandelaars gezorgd! Hopelijk zijn ze volgend jaar weer allemaal op post! Cressy leeft! Groetjes en tot de volgende! xxx

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...