23-03-2012

Wandeling naar de Jonquilles (narcissen)

Gisteren was ik in de tuin aan het werken, toen Henk, een vriend en vaste klant in het restaurant achterom kwam. Hij was zondag ook hier geweest op het Fête des Jonquilles en had daar horen vertellen over de vele Jonquilles (Narcissen) die hier achter op de heuvel en in de velden in het wild groeien. Henk, gepassioneerd door de natuur en fotografie, wilde daar wel eens een keertje naartoe wandelen. Maar als je het pad niet kent.... ze verstoppen zich goed, die geelkopjes!
 En daar hij al een paar pogingen ondernomen had om het pad te vinden, zonder resultaat, kwam hij nu vragen of we geen zin hadden om mee te gaan. Eddy moest voor vanavond nog koken voor onze gasten, maar ik kon wel een uurtje stelen en mee wandelen! Het was toch zo'n lekker weer! En het werk in de tuin gaat niet lopen, dus.... ik mee met Henk op pad!
 Wel leuk als je allebei zo graag foto's neemt, maar dan raak je snel de tijd kwijt natuurlijk! We hebben wel 2 uur in het bos rondgelopen om foto's te maken! Time goes by when you're having fun!
 We kwamen ook bij een grote dassenburcht uit! We vonden wel 7 in-en uitgangen! Een serieuze familie die hier woont! Maar die beesten zijn schuchter, die zie je niet, en zeker niet overdag! Gelukkig maar! Van mij mogen ze daarbinnen blijven zitten! Ik heb er hier zo eens eentje doodgereden op de weg zien liggen, dat zijn soms best wel grote beesten hoor!
 Het was een pittige wandeling! Op sommige plaatsen flink klimmen, en het pad is niet altid even goed toegankelijk. Maar zo mooi, en nu met dat weer zo zalig! We hebben er echt van genoten!
Op de terugweg vonden we nog wat Bosannemoontjes. Heb ik ook altijd een mooi bloemetjes gevonden! We leven hier echt wel in een natuurparadijs! In elk seizoen weer anders en altijd even mooi! Wat hebben we het toch goed he!
Na de wandeling nog een goeie blonde Leffe gedronken  hier op terras! We hadden er dorst van gekregen! En dan weer aan het werk! Want de plicht roept! Straks komen onze werkmannen thuis en staat het eten niet klaar! Maar we hebben het toch weer gehad, dat neemt niemand ons nog af! Groetjes en tot de volgende!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...