10-06-2011

Eindelijk nog eens tijd!!

Oef zeg! Eindelijk nog eens wat tijd om een verhaal op de blog te schrijven! Het is hier zo druk geweest de voorbije weken, dat u me eventjes moeten missen heeft! Maar nu eindelijk nog eens tijd en dus een mooi verslag op de blog van onze belevenissen van de laatste weken!! Vorige week had ik de eer en het genoegen om mijn ex-baas en -collegaatjes nog eens in de watten te mogen leggen. Naar jaarlijkse gewoonte waren zij hier om het Hemelvaartweekend door te brengen. Ze hebben zich weer super geamuseerd! Lekker gegeten, goed gefietst en gedronken! En.... er was er eentje jarig dit jaar!!! Steff heeft hier zijn 13e verjaardag gevierd! We hadden kinderchampagne meegebracht, en bubbels voor de groten natuurlijk. En nadien een lekker menuutje door chef Eddy, in samenspraak met the birthdayboy klaargemaakt. Hij at graag steak met frietjes, dus hebben wij weer een lekker stukje charollais op de BBQ gesmeten en daar dan frietjes bij gebakken! Wat hebben ze weer gesmuld!! En als dessert een lekker stuk gateau met aardbeien waar in het groot zijn naam op stond! Vuurwerk en al kwam er aan te pas! Hij was content, de grote vent! 13 jaar, het kan al tellen he!


Gisteren is Carla weer een lading kunstwerkjes komen brengen om de zaak op te fleuren tegen de zomer! Leuke kleine ceramiekwerkjes die hier zo mooi passen, maar ook te koop aangeboden worden aan onze bezoekers van het restaurant, of leuk zijn voor de kamergasten om als souvenir voor de kinderen of kleinkinderen mee naar huis te nemen! Merci Carla! Het ziet er allemaal pico bello uit!! Mijn maatje doet dat goed he! En ik heb me tussendoor goed geamuseerd met de 7 KG !!!! krieken die ze hier gisterenmorgend binnengebracht hebben! Wat een oogst! Magnifique fruit!!! Ik ben er dus maar meteen ingevlogen en heb tot 's middags krieken ontpit en gewassen!!! Dan potten vullen om krieken op alcool te maken en ik heb ongeveer 3 kg verwerkt tot confituur! De rest zit in de diepvries om later taarten mee te maken of in desserts te verwerken!! Fijn fijn! Weeral danku moeder natuur!

Maar daarvoor waren we al een paar dagjes verwend met het bezoek van onze dikke vrienden Sander en Greet! Die waren er een paar dagjes zonder de kindjes tussenuit geglipt om eens wat te rusten en te genieten. Net zoals onze andere vrienden Gert en Ans die nog een fijn weekje samen doorbrachten vooraleer hij met het leger op maneuvers moest vertrekken. Het kan eens deugd doen he, zo een weekje voor elkaar reserveren! Dat laadt de batterijtjes weer op! Het waren alleszins heel gezellige dagen! Wij hebben er even hard van genoten als zij! Voor herhaling vatbaar!!


Met Sander en Greet zijn we een kasteel gaan bezoeken in Grury. Het Chateau Montperroux is normaal niet voor publiek toegankelijk. Het was 30 jaar geleden dat ze de deuren nog eens open gezet hadden. Dus daar moesten we van profiteren he! Het is in privé-bezit en de familie is het volop aan het restaureren. En dat was wel te zien! Overal stellingen en bouwmateriaal! Maar de sfeer van vervlogen tijd was er niet echt meer! Te veel verschillende stijlen door elkaar, en dat is jammer! Maar, we hebben het gezien! Dat nemen ze ons weeral niet meer af! En maandag zijn we met hen gaan vissen aan onze vijvers! Het was een heel warme zonnige dag! Eddy en Sander hebben hun lijntjes uitgesmeten, Greet heeft lekker boekjes gelezen en eens NIKS gedaan! Zalig! en ik heb mijn schildersezeltje eens meegenomen om in de vrije natuur te schilderen! Iedereen weeral content! We hebben van elkaars gezelschap genoten! We kijken weeral uit naar hun volgende bezoekje!

Voila! Jullie zijn weer keurig op de hoogte! Nu hebben we hier Eddy's moeder (82jaar!!) en de zusjes op bezoek! Maar daarvan krijgt u volgende week weer een mooi verslag he! Eerst gaan we weer wat van hun gezelschap genieten! Groetjes aan allen! Nog nen dikke kus voor mijn moederke haar verjaardag vorig weekend (maar die heeft ze al via de telefoon gehad!) en aan al die communicanten in de familie (4 dit jaar!!) heel veel succes en een dikke proficiat!! xxx Love you all! Groetjes Greet

1 opmerking:

ELIANE zei

Bien occupés au Moulin du Gué à cette saison !!!!
Hum les confitures , elles sont vachement bonnes !!!!

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...