27-09-2010

Wij genieten!!!

Hallo lieve allemaal!! Wij genieten volop van onze vakantie hoor! We zijn onze reis begonnen in het Zuid-Westen van Frankrijk, vlak voor de Pyreneeën, in de streek van de Armagnac!!! Mmmm;-) Dat heeft niet meer uitleg nodig he! We hebben al hele mooie dingen gezien, onder andere de stad Condom, met hele mooie gebouwen en monumenten. En de 4 musketiers, want dit is natuurlijjk de stad van Dartagnan!!! Eén voor allen, allen voor één!! Lieske, dat is ne foto voor jouw he!! Ik stuur hem wel eens door!! Maar we gingen eerst naar La Bastide d'Armagnac! Daar had ik al zo veel over gehoord en gelezen! De marktplaats daar met de overdekte zuilengangen is door de Unesco erkend als werelderfgoed, en ik kan ze alleen maar gelijk geven! Het is werkelijk prachtig!!! Achter elk hoekje duikt weer zo'n prachtige gevel op, het marktplein is betoverend! En de mensen zijn er heel vriendelijk, en ze hebben er natuurlijk heerlijke Armagnacs!!! Wat wil een mens nog meer?
We hadden ook een super-hotel geboekt via internet! In een Golf-resort met alles er op en er aan! We gaan maar ene keer op vakantie he! Prachtige appartementjes op een heel mooi terrein met 2 buitenzwembaden, een binnenbad met sauna, jacuzzi en stoombad, waarvan wij weer volop gebruikt gemaakt hebben natuurlijk! Dat is vakantie he!! We komen echt tot rust zo!

En met het WK in het vooruitzicht zijn we ook een kaarske gaan branden voor alle coureurs in de Notre Dame des Cylistes in La Bastide d'Armagnac. Tom gaat dan wel niet mee naar het WK, maar we hebben voor hem toch gevraagd voor een goed seizoen volgend jaar en geen problemen met de knie meer! En ze kennen hem hier! Zijn wereldkampioenentrui hangt hier gesigneerd, broederlijk naast die van Johan Musseeuw, en vlak boven de gele trui van Eddy Merckx! Tof he!
En natuurlijk zijn we ook op "studiereis" geweest bij de Armagnacboerkes! We willen op de drankenkaart in het restaurant een mooie keuze van Frankrijks besten (Armagnac, Cognac en Calvados) aanbieden, en gaan dus deze vakantie de 3 regio's "bestuderen" om te proeven en onderhandelen me de producteurs! En tot nog toe valt dat allemaal prima mee! We hebben al een paar pareltjes op de kop kunenn tikken! We hebben al fleskes gekocht van onze geboortejaren, ons trouwjaar, allemaal van die speciallekes voor ons privé, en de rest laten we opsturen naar huis voor de zaak, anders zijn we binnenkort veel te zwaar geladen denk ik! Maar het is echt snoepen hoor!! Zaaaalig! Toekomstige gasten kunnen bij ons tijdens hun vakantie dus lekker genieten van een goei borrelke, rechtstreeks van de producteur!!!
Ondertussen zijn we aan de Charente Maritime beland! De Cognacstreek dus!! Ook niet slecht zalle!! We hebben gisteren al ene boer bezocht, vandaag staat de volgende op het programma, maar we genieten natuurlijk ook van de zon!!! en het strand! We hebben 3 nachten geboekt in een hotel in Royan, met zicht op zee en de jachthaven en het is hier stralend weer! Gisteren lekker geflaneerd op de dijk, terraskes gedaan, nog een late avondwandeling na een gigantisch bord "Fruits de mer"!!!!! Mannekes toch, vakantie kan toch schoon zijn he!!! Ik zie het helemaal zitten hoor!! tot de volgende xxx Wij genieten hoor!!!

3 opmerkingen:

Jasper zei

Da ziet er serieus goed uit!!!
Geniet er nog heel hard van en nog veel proefgenot!!! ;-)

alain zei

geniet er maar van buurtjes!
Aan de tekst en foto's te zien hebben jullie het daar naar jullie zin.Enjoy your holiday.
Hacunamatata ;-)

gerie zei

geweldig zoals je het weer beschrijft, geniet maar lekker van je welverdiende rust hoor.

Ze zijn er weer!!!!

  Elk jaar weer een feest!! De dag dag de koetjes weer buiten mogen.  Makes me so happy.  Welkom terug buurvrouwtjes. Blij dat jullie er wee...