17-09-2010

Het aftellen is begonnen!

Wij zijn ongelooflijk aan het aftellen naar onze vakantie!! En dan mag het op het laatste zo wel een beetje losser zijn he! Niet meer zo rondcrossen en vliegen, maar ook eens een dagje ontspanning nemen! En dat hebben we vorige maandag gedaan! Eliane en Guy, onze vrienden uit het dorp hadden ons uitgenodigd om een dagje met hen mee te gaan ontspannen na de drukte van de zomer! En daar hebben we uiteraard geen neen tegen gezegd! Ik houd voor hun kinderen afval van groenten en brood bij, want die hebben allemaal veel dieren zitten! Vroeger hadden wij dat ook, zo'n beestenboel in de tuin! Geitjes, kippen, eenden, een paar honden.... We hadden het ook allemaal in België, maar hier met de zaak is het niet mogelijk! Ik mis dat wel hoor! Heb altijd graag beesten gezien. Misschien als we later op pensioen zijn dat we wel weer terug zo'n beestenboel op ons "erf" zetten! Wie weet? Maar nu weet ik toch waar onze afval naartoe gaat en vanwie ik die lekkere eitjes tussendoor zo eens toegestopt krijg he!
En 's avonds was het tijd om te BBQ'n!! Lekker aperitiefke vooraf, dan salade en worstjes en nadien een lekker stukske Charollais op de grill!!! En als dessert een chocolade-fondue met vers fruit!! Smullen geblazen!! An en Olivier, nog een koppel uit het dorp waren er ook bij! Het is een gezellig avondje geworden dat tot een uur of half 1 geduurd heeft!! Guy en Eddy hebben nog wat tegen elkaar gegrommeld om dat stuk been te mogen afknabbelen ;-) Het was echt heel lekker!! Merci beaucoup mes amis!! C'était une soirée super bon!!! Bien manger, bien boire, en compagnie très sympa! Merci pour toute et à bientôt!

We moesten wel een BBQ met vlees doen, want we waren in de namiddag gaan vissen, maar ze beten niet zot! Guy was de gelukkige winnaar met 9 vissen, waaronder ene ferme karper, en Eddy en ik hadden allebei 3 kleintjes! Maar ja, wie het kleine niet eert ..... he ;-) We hebben ons goed geamuseerd! Het was lekker weer, heel gezellig en we moesten niet werken!!!!! Nog meer van dat de volgende maanden!!! We hebben aan hun wel een stel heel fijne vrienden! Guy zit in het bestuur van de wandelclub in het dorp, en ik ga me na de vakantie ook lid maken! Zo leer ik de kleine paadjes overal kennen voor onze gasten he! En Eliane is de secretaresse van het gemeentehuis, die heeft ons vanin het begin al met alles en nog wat voortgeholpen! Het klikte vanaf dag 1! Dat is echt een gouden madam! We gaan met die twee nog veel plezier maken!
Maar nu eerst de dagen aftellen! Nog 3 dagen zijn we open. Morgenmiddag verzorgen we nog een feest voor iemand van het dorp die 85 jaar wordt en hier met de familie komt eten, dus nog een dagje goed uit onze pijp komen voor een schoon menuutje, en dan zondag de laatste dag open!! Vanaf maandag beginnen we met de grote schoonmaak!!!! donderdag komen onze huissitters toe en vrijdgmorgend zijn we parti!!! Vakantie!!!!!!!!!! Ik heb er dit jaar zo naar uitgekeken! We zijn er echt aan toe om eens efkes te gaan niksen!!!! Vanaf 15 oktober zijn jullie weer allemaal welkom! Maar nu is het onze beurt om te gaan genieten!! En het gaat deugd doen!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is altijd leuk om te lezen en te zien op de blog,hoe jullie ook eens wat ontspanning nemen.
Dat aftellen naar einde september doe ik hier ook al.
Nog veel werklust bij al het poetswerk en tot spoedig weerzien!
Lieve groetjes
moeder

Anoniem zei

Een hele fijne, verdiende
vakantie wensen wij jullie.
Veel plezier en geniet ervan!

Zonnige groetjes
T.Mieke en n.Luc

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...