30-05-2010

Een èchte moederdag!!!

Soms heb je van die dagen dat alles in de juiste plooi valt he. En vandaag is bij mij ook weer zo'n dag. Het is hier vandaag moederdag in Frankrijk. Deze middag zijn er al wat mensen komen eten en ook vanavond zal het hier een gezellige drukte worden. De tafels staan klaar, we hebben alles goed voorbereid en deze namiddag kon er zelfs een rustpauze op het terras vanaf! En dan wandelt er zo'n dame alleen de zaak binnen.... op zoek naar een kamer voor de nacht. Bleek, na een tijdje Frans tegen elkaar te staan praten, dat zij ook Vlaamse was, afkomstig uit Antwerpen. Kamertje goed bevonden, geinstalleerd en met een drankje op terrras beland. En ik had pauze dus ging ik er graag even bij zitten want de zon schijnt! En we geraken aan den babbel. En wat doet een moeder graag op (de Franse dan wel) moederdag? Over de kinderen vertellen natuurlijk! Het komt onverwacht ter sprake dat de middelste van de 3 zonen van Maria de drummer van Zita Swoon, Aarich Jespers, is. En natuurlijk moet daar geluid bij komen.... Cd-ke uit den auto en meteen als achtergrondmuziekje op het terras opgezet. En terwijl Maria aan het breien is verteld ze honderduit over haar ongelooflijk interessante leven!! Over hoe het leven was met de 3 jongens nog thuis vroeger, en de vele vakanties die ze doorbrachten met het gezin! En de weg die ze afgelegd heeft in haar leven. Eerst in "den Olifant" in Antwerpen, de zaak die zij samen met haar man opgericht heeft, nadien in het atelier van Dries van Noten..... gene kattepis zoals ze bij ons zeggen ;-) Ik vond het heel gezellig en ongelooflijk toepasselijk vandaag om met een zo trotse moeder (over alledrie haar jongens!!) op het terras van het zonneke te genieten met een glaske rode wijn! Een èchte moederdag dus!!
Maria, bedankt voor de gezellige babbel, goei vakantie en hopelijk ooit nog eens tot de volgende babbel hier op terras! de groetjes!

Geen opmerkingen:

Ze zijn er weer!!!!

  Elk jaar weer een feest!! De dag dag de koetjes weer buiten mogen.  Makes me so happy.  Welkom terug buurvrouwtjes. Blij dat jullie er wee...