27-05-2010

Genieten van de lange zomerse weekends in mei!!

Afgelopen weekend hadden we geluk met het weer! Het ganse weekend was het bakken in het zonnetje!! En dat is zalig als je gasten met kinderen over de vloer hebt!! De tuin is dan the place to be! Mama en papa in de luie stoelen en de kinderen kunnen zich ten volle uitleven in de Somme! Dammekes bouwen of ravotten met de zwemband en bal. Zaaaalig genieten!! Wijntje er bij, een goed boek, of gewoon een dutje doen en luisteren naar de vele vogels die voor een zalig achtergrondmuziekje zorgen! Wat wil een mens nog meer?? En tussendoor eens tot in Bourbon-Lancy om wat energie te gaan verbuiken in Parc Petit Robinson! Pretpark van vervlogen jaren, maar nog altijd dolle pret en plezier voor het ganse gezin! Pony-rijden, minigolf, carten, botsautootjes, waterfietsen..... of gewoon een goei terraske doen! het kan er allemaal! En gratis inkom!! Waar vind je dat tegenwoordig nog?
3 dagen lang was het feest op de Mont Dardon, een berg met een magnifiek uitzicht op een kleine 20 km van onze deur. Een prachtige plek om te gaan pick-nicken!! Maar dit weekend het decor voor La Fête du Dardon!!! het hele weekend komen hier artiesten optreden, er staan een paardenmolen, schietkraam, tombola (waar ik tot twee maal toe een voedselpakket met een lekkere fles wijn gewonnen heb!!) volksspelen en natuurlijk een paar toogjes met frisse pintjes! Want het is warm daar boven op de berg!!! Dorstig weer! dus rijden we na afloop nog eventjes langs het terras van de Bar 1900 waar we lekker in de schaduw kunnen zitten!

Lis en Robbe, de kindjes van Nichtje Inge en Dirk, hebben zich hier in de tuin kostelijk geamuseerd dit weekend! Ze hebben een nieuw spelleke uitgevonden : met de zwemband van de waterglijbaan!!! Dolle pret hoor! Maar ijskoud water!!! Welkom bij 33 graden!!

Maar 's avonds koelt het hier altijd goed af! Op terras 's avonds trekt iedereen na 21u een dikke trui aan, maar dan koelt het wel heerlijk af om te slapen ook! Geen airco nodig op de kamers! Alles gaat hier puur natuur! En we genieten elke avond van een fantastische sterrenhemel! En zeker nu we van Ted en Hilde een sterrenkijker cadeau gekregen hebben! Nog eens nen dikke merci he schatjes!! Gelukkig hadden we astronout for the future "Robbe" bij ons om ons een deskundige uitleg te geven over al die sterren en de maan! Ongelooflijk wat die kerel op zo'n jonge leeftijd al van al die dingen afweet! Als dat later geen astronout of weerdeskundige wordt dan weet ik het ook niet!! Knappe kop Robbe!!
En nu hebben we weer een paar dagjes rust gehad. We zijn nog eens bij dat pas getrouwd koppeltje gaan buurten en die stellen het ook prima!!! En vanaf straks krijgen we weer gasten.
Zondag is het hier moederdag, dus staat er weer een speciaal menuutje op het programma! En volgende week krijgen we bezoek van mijn nichtje Fabienne met hun pasgeboren zoontje!! dus wij weten weer wat doen he! En zo moet het ook! Groetjes en tot de volgende!!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Greetje en Eddy,

Wij kijken echt uit naar ons verblijf bij jullie, met als meerwaarde de Tour de France en allicht een kennismaking met een deel van de familie-Boonen.
Eerst reizen wij over een paar weken richting Tsjechië.
Lieve groetjes,
Ginette en Thierry

Anoniem zei

hallo,

ik heb een fantastisch weekend achter de rug en dan zo'n bericht!!! FANTASTISCH!!!!

van Robbe(zogezegd "astronaut for the future")

It's that time of the year again!!

Mijne dikke vriend mag ook terug buiten int zonneke staan. De winterslaap binnen is voorbij.   Alle tuin- en terrasmeubels buiten halen en a...