09-05-2010

Fietsers met het hart op de juist plaats!!!

Afgelopen donderdag zijn we in de namiddag naar Marly-S/Issy geweest want daar ging een groep Nederlandse fietsers aankomen! Ze waren zaterdag in Amersfoort vertrokken voor een tocht van 850 km tot in Bourgogne. Het was een bont allegaartje, één dame!!! Petje af!! Een paar heel jonge knapen nog, ook petje af!!!! en de rest waren mannen, ook petje af natuurlijk!! Eén van hen was de zoon van Bas en Maria, die sinds een jaar of 10 permanent in Marly wonen. Hij had het initiatief genomen om samen met zijn zoon oma en opa te gaan opzoeken in Bourgogne met de fiets en zo geld in te zamelen voor het goede doel. En dit doel is "Doe een wens", in België beter gekend als de "make a wish"-foundation.De hele week hebben deze moedige mensen weer en wind getrotseerd, na zo'n zware dag door de koude en het natte fietsen in tenten slapen, 's morgens verkleumd weer op en toch weer op die fiets stappen om door te zetten!!!!!!! Ik vind jullie allemaal superdapper en jullie mogen allemaal best trots op jezelf zijn!! Goed dat er nog mensen zijn die zich zo willen inzetten voor hun medemensen!! Daar kunnen we allemaal een voorbeeld aan nemen! Doe zo voort! Proficiat!! Aan de "finishlijn" in Marly had men een spandoek gehangen en er stonden best flink wat mensen deze stoere fietsers op te wachten! Ik kreeg echt kippevel als ze over de eindmeet reden hoor! En nadien hoorde ik van de fietsers zelf dat het een heel warm gevoel was om zo welkom te geheten te worden na die lange tocht! Het was een geslaagde aankomst! Nadien snel allemaal binnen in de salle des fêtes voor een glaasje wijn met een stuk brioche en een toespraak door de burgemeester, Bas, en de fietsers zelf. Iedereen had wel de nodige woorden van lof en dank voor iedereen die dit gebeuren tot een goed einde heeft gebracht! Fijn initiatief dat hopelijk navolging krijgt, gelijk uit welke hoek van Europa!! Belgen voel u nu maar aangesproken!!!!!! ;-)
Vrijdagmiddag zijn ze dan allemaal nog eens op hun stalen ros geklommen om bij ons in de Moulin du Gué te komen eten! Vlaamse frietjes natuurlijk!!! Ooooh wat heeft dat gesmaakt!!! Met zen dertigen waren ze, de bende, en ze hebben allemaal lekker hun buikjes rondgegeten met saladebar, frietjes, stoofvlees, kipperagout en chocolademousse!!!! Heeeeeerlijk!!! Het was een vrolijke gezellige bende! En stiekem werd er al eens naar de wereldkampioenentrui van Tom gekeken..... dromend, zou die ooit van mij worden????? Goed blijven trainen jongens!!! wie weet? En ja hoor André, er was er weer eentje bij met ne Ridley!!!! ;-) Ik heb hem voor jouw nog eens in close-up gezet he. Goeie reclame!! ;-)
En na het eten iedereen vol goede moed weer de fiets op om naar het Chateau van Giggy te rijden waar ze logeerden, want zo'n grote bende konden wij hier natuurlijk niet te slapen leggen he ;-) Tot ziens allemaal! Wie weet volgend jaar weer zo'n leuk initiatief?? Succes!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...