24-04-2009

The big day!!!

Wel,het is zover, we beginnen er aan. De zaal staat klaar, uit de keuken komen de lekkerste geuren...... Let's get the party started!!Wat krijgen onze gasten voorgeschoteld? We beginnen met een Kir als apéro met hapjes. Lekkere cake met olijven en spekjes, paté crôute en warme ovenhapjes. Om dan naar het overheerlijke "Bouchée à la Reine" ,of beter gekend als "Vidéke" in België, over te gaan. Gevolgd door de alombekende "Daube de boeuf à la Flamande", met andere woorden stoofvlees, met warme groenten (wortelen en boontjes) met gebakken aardappelen of Dauphinoise. (patatjes met room in de oven). Daarna salade (Franse gewoonte). En je gelooft het of niet maar toen gingen ze nog een kaasschotel eten!!!! 5 verschillende soorten kaas. Die mannen (en vrouwen) konden goed eten! En dan de dessert!!!!! Gateau van ons Els !!!! met slagroom en vers fruit!!! Hmmmmmm, met een glas Crèmant de Bourgogne (iets als champagne, maar vanuit de streek hier). En als laatste een koffie met een koekje. Ferme menu he ;-)
We hebben dus maar een ploegje bij elkaar gezocht om ons wat te helpen, want dit hadden we met ons tweetjes nooit kunnen klaarspelen. Allez, we hebben niet hard moeten zoeken. Als we het vertelden tegen onze nieuwe vrienden die we hier al gemaakt hebben dat we dit feest mochten verzorgen, boden die zich allemaal spontaan aan om te helpen die dag. Is dat niet ferm? We hebben hier echt al fantastische mensen leren kennen! Odetje hielp mee in de keuken. Die heeft zelf jaren in de keuken van een restaurant gestaan en kent dus het klappen van de zweep! En ons Els kan ook knap haar mannetje staan in de keuken! Die 3 vormden een goei team samen! Het draaide goed rond daar! Ik heb wel maar enkel foto's van de vaat, voor de rest had ik het ook altijd te druk om foto's te nemen tussendoor!Ik heb wel flink gestoeft dat het mijn zus was die speciaal uit België gekomen was om de gateau te maken! Ze heeft er wel een paar gemaakt voor die bende snoepers! En heel mooi afgewerkt met vers fruit en slagroom! We hebben er zelf ook goed van gesmuld! Want je hebt toch altijd overschot he ;-)

En ook onze "diensters voor 1 dag" hebben mee van de gateau gegeten. Muriel woont hier in het dorp, en Patricia komt hier regelmatig op restaurant eten met haar man. Zij zijn beide Franse dames. Ze hebben zich goed geamuseerd en vonden het heel fijn om dit eens te mogen mee maken. En wij zijn ook tevreden want ze hebben flink hun best gedaan. Er zijn maar 2 glaasjes gesneuveld...... en neen, ik ga niet zeggen wie ze laten vallen heeft ;-) Als je niks doet kan je niks verkeerd doen zeg ik altijd! Ik was al blij dat we zoveel hulp hadden. Marie is ook weer serieus uit haar pijp gekomen vandaag, maar schandalig genoeg staat ze blijkbaar op geen enkele foto bij op! Sorry he Marieke, ik maak dat een andere keer wel goed! Gij mocht er gisteren al op staan he ;-) Allemaal nog eens een hele dikke merci voor het geleverde werk! Ge verdient allemaal een dikke pluim!!!!!!
Het applaus hebben we al gekregen van onze "Smulpapen"! Die waren allemaal heel tevreden! We krijgen nog dagelijks complimenten van alle kanten en horen via via zeggen dat iedereen zo tevreden was! Wel plezant he! Het zijn allemaal heel vriendelijke mensen hier in het dorp! We zijn hier goed terecht gekomen in Cressy sur Somme!

1 opmerking:

Josée zei

Jullie hebben de vuurdoop met klasse doorstaan.Ik mag fier zijn op mijn dochters en mijn schoonzoon.Iedereen tevreden naar huis.
Lieve groetjes!
moeder xxx

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...