23-05-2012

Jaarlijks terugkerende bezoekers

Het is niet enkel in de kamers dat onze gasten jaarlijks terugkeren, ook in het dierenrijk rondom ons hier hebben we ondertussen al jaarlijks terugkerende passanten. Zoals ook deze prachtige "Grote Nachtpauwoog", de grootste Europese nachtvlinder. Deze ochtend zat hij plots weer tegen de gevel.
 Elk jaar hangt hij op een ochtend in mei wel eens een paar dagen ergens tegen de gevel.  Hij is niet bang! Want dit jaar heeft hij zijn plekje gevonden in de nis van de inkomdeur. Ik ben er vandaag al een paar keer in en uitgelopen langs daar en hij geeft geen kik! Ik laat hem dan ook stilletjes zitten, we hebben hem altijd maar een paar dagjes bij ons dus... laat hem maar genieten, wij genieten ook van zijn gezelschap! Alleen opletten dat hij vavavond niet met iemand mee binnen glipt!
Nu zie je maar 2 oogjes, maar als hij zijn vleugels helemaal openslaat zie je er 4! Vier prachtige ogen! Het is echt een mooi beestje, een hand van een volwassen mens groot! Dus als je hem ooit eens in levende lijve wil zien, kan je best rond deze tijd eens langs onze voorgevel passeren  ;0))

1 opmerking:

sjosjana zei

Vorig jaar ook bij ons gesignaleerd. Beestje was maar liefst 21 cm! Heel bijzonder. Is oorspronkelijk een Balkanbewoner, maar laat zich dus tegenwoordig ook hier zien.

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...