26-11-2011

St Metten in Bourgogne!!

Wij hebben ondertussen hier al een mooi "winterkliekje" opgebouwd waarmee we in de winter regelmatig gezellige avondjes doorbrengen. Om beurt nodigen we de rest van de kliek eens uit voor een gezellig avondje om de lange stille winters door te komen. En dat lukt altijd aardig om de fun er in te houden! Dit keer was het onze beurt, en het leek ons wel eens leuk om in de tuin een St.Mettenvuur (St Maartensvuur) te houden. St Maarten was vroeger in België de patroonheilige van onze gemeente Retie, en elk jaar op 11 november worden er in de gemeente dan grote vuren aangestoken waarrond de buurtbewoners zich verzamelen om de winter welkom te heten. En aangezien we hier in Cressy sur Somme dezelfde patroonheilige hebben, willen we dat graag in ere houden. Dus, de vrienden van de kliek opgetrommeld.... iedereen bracht wat om te eten en natuurlijk ook iets om te drinken mee en hup.... c'est parti! Jammer genoeg konden Bart en Marie niet komen, daar Bart als veearts van wacht was die nacht. Het is hier nu superdruk voor de boeren met al die kalvingen! En de meesten vinden 's nachts plaats, dus niet veel slapen! En Bart en Marie zijn ook van Retie en Arendonk, dus die hadden ons goed kunnen helpen met het aanleren van het enige echte St Mettenlied!! Niet gemakkelijk hoor om dat te vertalen naar het Frans voor de Franse vrienden, maar ook niet gemakkelijk om het Retiese dialect uit te leggen aan de Gentse vrienden ;0))) Maar ik denk dat ze het allemaal verstaan hebben ;0))) ????
Na de hapjes en de nodige drankjes ging onzen Eddy binnen zijn gitaar halen! Dat was jaren geleden dat die nog eens buiten geweest was! Maar dit was er wel hèt geschikte moment voor! We hebben uit volle borst meegezongen! Het was gewoon supergezellig! Maar ik denk dat de foto's wel voor zich spreken he! We hebben goed gelachen, gegeten en gedronken en deze avond zal waarschijnlijk elk jaar met St Metten opnieuw herhaald worden vanaf nu! Wie weet welk groot St Mettenfeest groeit er ooit uit voort? Wait and see!!!
Ik wens u allen ook van die gezellige winteravonden onder vrienden toe! Dikke warme knuffels!
Greet xxx

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...