19-05-2011

Ons leven in, (en met de grillen van) de natuur!

Ja, dat de natuur schoon kan zijn, dat mogen wij hier elke dag opnieuw ondervinden! We leven hier echt in een documentaire van "National Geographic" en dat is zalig! We zijn zo veel mogelijk buiten bezig om er ten volle van te kunnen genieten! En af en toe helpen onze Witte dames wel eens een keertje om er een mooier schouwspel van te maken! Maar, veel zal hier niet van voortkomen, want het zijn 2 koeien! Ze zijn in "Chaleur", wat dat wil zeggen moet ik niet uitleggen zeker? Ze hebben zin in de stier!! En aangezien er 18 koeien zijn, en er voor die grietjes maar ene stier is, helpen "de meiden" elkaar af en toe eens verder ;-) Moet kunnen he! Langs een rivier leven heeft zo zijn voor- en zijn nadelen! Dat hebben we ondertussen al regelmatig mogen ondervinden. Onlangs kwam de "Waterpolitie" hier op de parking gedraaid. Ze hadden gezien dat we onkruidverdelger gespoten hadden, en dat mag niet op minder dan 5m van het water! Wat eigenlijk heel logisch is! Maar wij hadden een biologisch product gebruikt, en zelfs dat mag niet! Dat hadden we niet verwacht! De enige manier waarop wij onkruid mogen verdelgen is door verbranding! En dus hebben we ons zo maar een ding aangeschaft! Heel efficiënt hoor! Maar ook lekker warm!! Zeker aan de voeten! Maar, we doen onze plicht goed! Een heel groot voordeel is dan weer dat het in de hangmat aan de waterval zaaaaalig vertoeven is! Dit is gewoon de ideale plek om ten volle van al dat moois te genieten! Na het onkruid wieden en snoeien heb ik me er dus lekker een half uurtje in neergelegd! Opletten dat je niet in slaap valt daar! Want na 5 minuten ben je vertrokken!


Nog een mooi voordeel van de rivier is dat je zo nu en dan een kolonie Europese bevers of Ragondins te zien krijgt! Die huizen een beetje verder stroomopwaarts, maar regelmatig (liefst bij valavond) passeren ze langs het terras en komen ze de oevers afsmullen! Daar groeit heel veel klimop en ander lekkers, want die beestjes zijn planteneters! Goed zo beestjes! Daar moeten we dus al geen onkruid meer uittrekken! Kom maar smullen van onze oevers!

En zo hoog als de rivier in december stond en ons de stuipen op het lijf joeg met de overstroming, zo laag staat hij nu! Het MOET dringend gaan regenen of er komen problemen van! Het water staat zo laag! De koetjes kunnen er nog amper van drinken! Elke dag hou ik in de gaten of ik de boer nog niet moet verwittigen om de schrikdraad te komen opschuiven zodat ze er weer bij kunnen! Wij hebben nu een heus "zandstrand" in onze tuin! Cressy Plage!! ;-) Ik heb er deze namiddag alle grote keien en boomwortels uitgehaald, en het is nu echt een schoon vlak stukske "strand". Voor ons en onze gasten leuk! Maar de boeren zitten er echt mee verveeld! Gisteren waren we bij de wijnboer en die wist ons te vertellen dat de oogst van gewassen (mais en graan) dit jaar al zeker mislukt is! En als juli en augustus niet gaan veranderen wordt het ook een rampjaar voor de druiven! Het zal geen goed wijnjaar worden dit jaar! En dat is natuurlijk niet fijn! Miserie is het ja, als je zo afhankelijk bent van het weer! Daar kan je niets tegen beginnen he!
Maar ondertussen blijven wij dus toch lekker genieten van ons paradijsje langs de Somme! En hopelijk komt u allemaal eens een keertje langs om dat samen met ons te doen!! Het is hier niet slecht!! Groetjes van een "groen mieke" en tot de volgende!!! xxx

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...