20-03-2010

FNACA en de strijd in Algerije.

Gisteren zijn de mensen van FNACA hier komen eten. Dat is een groep oud-strijders uit de oorlog in Algerije. Frankrijk heeft daar in den tijd een bloedige strijd uitgevochten waar jammer genoeg ook vele slachtoffers in gebleven zijn. En elk jaar rond deze tijd worden die slachtoffers herdacht. De mannen en hun echtgenotes gaan dan samen naar de mis, nadien aperitieven en een hapje eten, een namiddagje kaartspelen en 's avonds nog een eerbetoon aan het monument.
Het is een mooie groep, de kameraadschap lees je er zo van af! Dat zijn mannen die samen veel meegemaakt hebben, dat voel je! En ook de echtgenotes die ondertussen alleen achtergebleven zijn (want dat gaat zo helaas in groepen oudere vrienden onder elkaar, er valt er al eens eentje weg) zijn voor 100% in de groep opgenomen! Ze maken veel plezier! Vooral kaarten doen ze graag!

Eerst lekker eten, een 5-gangenmenu dat we samen met en samengesteld hadden. Een aperitief met hapjes, een terrine van St Jacques en zalm, kalkoengebraad met groenten en patatjes in de schil, kaas (natuurlijk) en chocolademousse; Ze hebben goed gesmuld!!!
En dan eerst eventjes in de tuin de beentjes strekken want het was zalig weer! Vlot 20 gr op terras en volle zon!!! En daarna met de vrienden een kaartje leggen! Om kwart voor 6 zijn ze doorgegaan naar het groeten van het monument in Bourbon-lancy. De dag zat er op! Het was heel gezellig! Een echte vriendenkring!! Tot volgend jaar!!!

Geen opmerkingen:

Ze zijn er weer!!!!

  Elk jaar weer een feest!! De dag dag de koetjes weer buiten mogen.  Makes me so happy.  Welkom terug buurvrouwtjes. Blij dat jullie er wee...