23-01-2010

Nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

We komen net thuis van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. We zijn er deze namiddag dus weer eventjes vantussen geglipt! De burgemeester houdt dan zijn toespraak en samen met het voltallige gemeentebestuur biedt hij iedereen dan een glaasje wijn en een stukje brioche of cake aan. Dat babbelt wat makkelijker he ;-)
Er werd ook een medaille uitgereikt aan een van de dorpsbewoners voor 20 jaar trouwe dienst voor de gemeente. En ik vind dat dit eigenlijk ook wel beloond mag worden! Deze dame zet zich al die jaren in voor het onderhoud en sleutelbeheer van de gemeentelijke feestzaal en zo veel meer dingen! En dat is nu flink beloond met een medaille en een diploma!
En het is ook een leuke manier om heel het dorp nieuwjaar te wensen, iedereen nog eens gezien te hebben, want in de winter komen de mensen niet veel buiten. En om de nieuwe bewoners welkom te heten. Er zijn ook nieuwe eigenaars in het winkeltje in het dorp gekomen. Ondertussen heeft iedereen daar al wel kennis mee gemaakt, maar het is toch fijn dat ze zo door de burgemeester en het hele dorp welkom geheten worden en dat men hen een goede start wenst! Ik weet nog hoe wij daar 2 jaar geleden stonden! We woonden hier toen net 1 week en kenden nog bijna niemand! Zenuwachtig allebei! En de taal nog niet schitterend machtig! Wat een verschil tegenover vandaag! Nu kenden we bijna de hele zaal en babbelden we vrolijk mee met iedereen! Plezant hoor! We voelen ons hier in dit dorp heel goed thuis!! En voelen ook aan dat we heel goed "geadopteerd" zijn door de gemeenschap.
En nu gaan we de keuken voorbereiden voor vanavond want we hebben reservaties voor straks in het restaurant en morgen doen we een "après-midi de solden" en daar komt, volgens ik daarnet kon horen, toch ook wel flink wat volk op af blijkbaar! Drukke dagen dus, maar dat mag! Met die sneeuw van de voorbije weken is het hier al heel rustig geweest in januari!
Morgen meer nieuws! Groetjes en tot schrijfs!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...