16-02-2020

Valentijnsmenu 2020

Zoals elk jaar hebben wij ook dit jaar ons Valentijnsmenu weer in een bepaald thema gezet. We gingen voor een Zuiderse toets met als thema " Passion du Sud".
Als aperitiefje hadden we een "Latino", dit was een glaasje met Prosecco, whisky, amaretto en een scheutje citroen.  Hierbij serveerden we een zelfgebakken aperitiefcake met  olijfjes  spek en zongedroogde tomaatjes en een kommetje verse olijven.
Als 1e bordje kwamen dan enkele kleine hapjes. Schuitjes met tapenade, courgetterolletjes met kip en zongedroogde tomaatjes,  tomaat-mozarella met een tomatensausje, bruschetta met humus en gegrilde Spaanse ham,  en glaasjes met granitta van tomaat met groene pesto.
 Nadien een Zuiders soepje met huisgemaakte focaccia. (Mini broodjes met Kaas en tomaat)
 Dan kwam de hoofdschotel met Farfalle all'amatriciata (vlinderpasta met spekblokjes) en een stuk moussaka. Toast met rucolla en geschaafde grana padana,
 Eventjes alles laten zakken met een huisgemaakte sorbet van basillicum.
 Dan natuurlijk de traditionele kaasschotel ( waarvan geen foto) dit keer echter met kaasjes uit het zuiden. Baskische Kaas, eentje uit Griekenland, de Pyreneeen, Italiaanse kazen...
En om in schoonheid af te sluiten het dessert: Mango nr. 5. Mango in 5 verschillende bereidingen, alles huisgemaakt. Mango tiramisu, mangotaart met kokosnoot, mangosorbet, mango-coulis en verse blokjes mango.


Als finishing touch nog een koffietje met een lekker chocoladen hart en alle buikjes waren gevuld.
Iedereen ging tevreden naar huis, en dus kunnen wij het weekend ook met een gerust hart afsluiten.  Op naar het volgende mosselweekend alweer. Dit gaat door in het laatste weekend van Februari. Inschrijven kan nog steeds. Tot ziens. Bienvenue chez nous.

5 opmerkingen:

Sonia zei

Het was super lekker. We hebben ervan genoten 👍 merci

Eddy en Greet zei

Met veel liefde gemaakt, dat smaakt

Hans en Tessi zei

Leuk, gezellig, erg lekker en goed verzorgd. Met zulke lieve mensen kan dat ook bijna niet anders.

Eddy en Greet zei

Merci Hans en Tessi x

Anoniem zei

Mooie gerechtjes hebben jullie gepresenteerd aan de klanten !
Dat verdient een dikke proficiat !👍👏😍

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...