14-03-2018

Winterse activiteiten

In de winter ziet ons leven er compleet anders uit dan in de zomer! En ik vind net die afwisseling wel leuk. In de zomer is het 7/7 van  7u 's morgens tot 1u 's nachts alles voor de gasten en de zaak. Terwijl we in de winter enkel in het weekend werken en dus door de week wel eens tijd hebben voor wat andere dingen. En dat vind ik zaaaaaaaaalig.
Ik trek er dan regelmatig op uit met de wandelclub voor een heerlijk namiddagje natuur! Zalig vind ik dat. Fototoestel om de nek en gewoon ondergedompeld worden in al dat natuurschoon dat ons hier omringt! Ik krijg er na 10 jaar nog altijd niet genoeg van en kan telkens weer verwonderd worden door het mooie landschap en de prachtige zichten hier. Fotografie is dan ook altijd al een hobby geweest, en daarvoor kom ik hier "goed aan mijn trekken" zoals wij dat zeggen.
Prachtige landschapsfoto's kan je hier maken! Echt genieten!
Maar, ik duik, als het dan eens een dagje wat minder goed weer is, even graag eens voor een dagje mijn schildersatelier in om al wat ik bij die wandelingen op mijn pad krijg te vereeuwigen op doek. Als ik in mijn atelier zit ben ik "weg van de wereld". Uren lang kan ik me daar bezig houden! Op dit moment ben ik bezig aan een schilderij van kalfjes die in de schaduw van de bomen liggen te rusten tussen de gele lentebloemetjes!
Tussendoor moet er in de winter natuurlijk ook wel geklust worden. Zo'n groot huis vraagt het nodige onderhoud. Maar, gelukkig doen we dit ook allebei heel graag. Zeker als we op een mooie dag buiten aan de gang kunnen. Zo ben ik onze luikjes van de achtergevel aan het opknappen. Die hadden dringend een nieuw likje verf nodig. Eerst helemaal afschuren en oplappen en dan een paar nieuwe lagen verf er op zodat ze er weer voor een paar jaren tegen kunnen he!
En we hebben ook al flink gewerkt in het restaurant! Dat draait hier in de weekends op volle toeren! Er komen hier regelmatig grote groepen eten in de winter. Verenigingen of families of collega's die er samen een gezellige avond van maken, verjaardagsfeestjes.... En dat is voor ons ook altijd fijn. Een menuutje samenstellen, mensen in de watten leggen.... altijd heel fijn om te doen! En iedereen keert tevreden terug naar huis! Dus win-win situatie!

We hebben op dit moment ook werkvolk in de kamers. Een boer in de buurt heeft een nieuw huis gezet en dat moet volledig gevloerd en betegeld worden. En degene die daar mee bezig is woont te ver van hier om elke avond op en af te gaan. Dus blijft hij hier een hele week ovenachten en gaat overdag bij de boer in het huis werken. Wij maken elke ochtend ontbijt en 's avonds avondeten voor hem. En hij is wel voor een paar weken hier dus... ondertussen is hij hier ook al goed thuis en wij krijgen onze dagen goed gevuld!
Voila, jullie zijn weer helemaal mee. En ik ga nu aan mijn luikjes verder doen. Het is bijna 9u en de zon staat al hoog aan de hemel. Ze roept me naar buiten en ik kan er niet aan weerstaan dus.... vooruit met de geit! Tijd voor actie.
Tot een volgende keer allemaal. Groetjes aan allen! Hier gaat alles prima!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb jullie blog nog eens gelezen en daar staan ook mooie foto's op .
Ik kan genieten van je schrijftalent over jullie bezigheden daar, Greet .
Dat is toch weer een mooie periode waar jullie op adem kwamen ,maar toch ook weer hard gewerkt hebben.
Een dikke proficiat voor jullie !
Lieve groetjes en dikke knuffel xxx

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...