15-02-2018

Valentijnsdiner 2018

" L'Amour est dans le pré" was ons thema dit jaar. Dat is hier in Frankrijk de titel van het programma wat in België als "Boer zoekt vrouw" gekend is. En dat leek ons wel eens een leuk thema voor Valentijn. Liefde op de boerenbuiten, à la campagne. Producten van het platteland en vlees van op de boerderij dus. En zo gezegd, zo gedaan.
Als aperitiefje hadden we een drankje met appelsap, crème de Cassis en Crèmant de Bourgogne; Heel lekkere mix! Die gaan we bij op de kaart zetten denk ik, want een succes! Fris en fruitig.
Hierbij een lekker bordje met hapjes. Een mousse van rode biet en schapenkaas, een gekookt eitje, paté van varken, gebakken varkensvet, chutney van pompoen, gerookte eendenborst, toastje met terrine van konijn en een slaatje met rode kool en knolselder met appel. Smulbordje! Alles was overal op, dus een succes!
En hier zijn onze tasjes weer! Elk jaar met Valentijn halen we ze boven. Tussendoor een heerlijk soepje dat smaakt altijd lekker. Dit jaar kozen we voor een preisoepje met een radijsje. Werd ook door iedereen goed gesmaakt! Alles op! Tip top!
En als hoofdgerecht had Eddy een heeeeerlijke Boeuf Bourgignon gemaakt. Dat is zowat gelijk stoofvlees maar met heel veel rode wijn klaargemaakt. De naam zegt het al, dat is echt de nationale plat van Bourgogne. Daarbij een lekkere wortelpuree met spekjes en een heerlijk mals en sappig kippenboutje! Ook dit is overal goed opgesmikkeld! Ik heb niet veel restjes, buiten dan de botjes van de kip, in de vuilbak moeten gooien! Superlekker allemaal! Dikke pluim voor de chef!
Natuurlijk mag hier op het Franse platteland de kaasplank niet ontbreken. We hadden er kaas van koe, schaap en geit opgelegd. Diegenen die liever een fromage blanc (kwark of plattekaas) hadden konden dat nemen. Dat wordt hier door de oudere generatie nogal met peper en zout gegeten na de maaltijd. Snoepbordjes zijn dit.
Of neen, dit is het echte snoepbordje! Brownie in de vorm van een hartje, cuberdon (neuzeke), appelroosjes, tiramisu met kersen en ijs met rode vruchten! En dit was ook bijna bij iedereen op! Of het moest zijn dat die chocolade-brownie er echt niet meer bij kon! Maar de rest was allemaal verdwenen! Het was dan ook superlekker! Vooral die neuzekes vonden ze tof, dat kennen ze hier niet he. Dat is typisch Belgisch! En de appelroosjes en tiramisu scoorden ook! Daar hebben we onze tijd goed ingestoken ook! Heerlijke snoeperijen die nog wel eens ergens op het menu gaan verschijnen ooit want te lekker om nooit meer te maken!
En zo zijn er dus vele boerderijdieren de revue gepasseerd. Koe, schaap, geit, varken, kip, eend....
Voila, wij zijn moe maar voldaan na 4 dagen Valentijnsmenu. Iedereen is zeer tevreden en met een goed gevuld buikje weer huiswaarts gegaan! En het menu was met zeer veel "amore" gemaakt, dat smaakt!! Op naar het volgende mosselweekend nu, binnen 2 weken alweer! Er is nog plaats vrij op vrijdag en zondag, de zaterdagen zitten al goed gevuld! Wacht dus niet te lang om nog te reserveren! A bientôt!!
Groetjes aan allen. Love you all! xxx

Geen opmerkingen: