26-11-2017

Gedaan met het mooie weer!

Het zal dan toch gaan gedaan zijn met die mooie zonnige nazomerdagen die we van september tot nu gehad hebben. Het moest er een keer van komen he! Koning Winter doet zijn intrede. Het is plots een pak kouder, en de bladeren vallen nu wel snel van de bomen. We gaan er ook dit jaar niet aan ontsnappen!

Maar, we blijven moedig wandelen en genieten! Goed warm ingeduffeld! Al waren we de laatste keer maar met zijn drietjes, het was toch gezellig tussen al het natuurschoon! Prachtige zichten ook met die mist die hier en daar in het dal hangt tot laat in de middag. Weer eens totaal wat anders, maar je geraakt er niet op uitgekeken! Hier staan geen gorilla's maar koeien in de mist! En dat zorgt soms voor prachtige foto's! Ik amuseer me weer goed!
De kleurenpracht in deze tijd van het jaar is adembenemend! Achter elke bocht verschijnt weer zo'n prachtig landschap met goudgele en bruine kleuren! Lang leve de digitale fotografie!! Ik kom na zo'n namiddagje wandelen makkelijk met 150 foto's op mijn toestel thuis! Verslavend!!
En dan heb ik het nog niet over de koetjes die er tussen staan! In deze periode krijgen ze van de boeren een lekker bedje van stro om op te gaan liggen, maar ook om te eten. Ze worden nu bijgevoerd omdat er niet genoeg gras meer te eten valt! En gewoonlijk leggen ze die rol stro (of hooi) dicht bij de rand van de weide, zodat het heel makkelijk is om er mooie foto's van te maken als de dames hun "siësta" houden op hun comfortabele bedjes.
Maar als het nu nog kouder wordt en echt gaat vriezen of sneeuwen, dan mogen ze natuurlijk wel naar de stal. Enkel die stoere grote stieren blijven buiten in de winter. De koeien en kalfjes gaan binnen. De meeste kalvingen gebeuren tussen oktober en april, en dan nog eens heel vaak 's nachts. Dus de boer haalt zijn beestjes dicht bij huis, zodat hij alles prima in de gaten kan houden. Lege weiden, volle stal. Maar als je aan de boerderij passeert hoor je wel dat ze er zijn! Het klinkt best wel "gezellig" daarbinnen! En het is er altijd heerlijk warm! Daar moet je geen verwarming leggen! Die beestjes houden elkaar wel warm!
Ik hou echt van de rust van de winters hier! Uren wandelen in de natuur zonder een huis of auto tegen te komen! Zalig! Mijn batterijtjes zitten weeral helemaal vol! Longen vol zuurstof van de goede zuivere lucht hier! En weer veel ideetjes en inspiratie voor schilderijtjes! I love my life!
 
Tot de volgende! Groetjes aan allen!

Geen opmerkingen: