06-03-2016

Let's go fishing in the pool!!!

Dit jaar was het weer nodig dat we de vijver leegvisten om het visbestand te controleren. We doen dit elke 3 jaar, samen met de vrienden met wie we de vijver huren. Op vrijdagavond zetten ze het sas open waardoor het water begint weg te lopen in de beek. De echte jonge fanatieke vissers onder ons, de echte karpervissers, houden dan de wacht en vangen de vissen op door grillen te plaatsen in de "overloopbeek". De vissen die zo opgevist worden, worden in grote bakken met water geplaatst zodat ze straks gewogen en gemeten kunnen worden.

Gelukkig hadden we mooi weer, en een hardwerkende ploeg volk bij elkaar! Altijd gezellig dagje, dat leegvissen van de vijver. Je bent buiten bezig, spannend welke vissen we gaan bovenhalen en hoe groot ze zijn en er wordt tussendoor goed gelachen en plezier gemaakt.  En regelmatig stoppen om een glaske wijn te drinken en een lekkere pick-nick tussen de kiezen te steken natuurlijk! Goed team!!
En eenmaal alle visjes "op het droge" kunnen we beginnen wegen en tellen en meten. Alles wordt goed nagekeken en genoteerd. De katvissen worden in grote emmers opgevangen en die worden aan de jagers gegeven  die ze aan de everzwijnen voeren. Katvissen vangen is niet leuk! Ze hebben van die venijnige stekels aan hun kop en dat voelt als een elektrische schok als je daar per ongeluk tegen komt met je hand! Echt een vervelend gevoel. Je moet ze dan met een doek en mes van de haak verwijderen, want ze slikken de haak gewoonlijk heel ver in... kortom, geen lol aan als je te veel katvis aan je haak krijgt. En dus maken we om de zoveel jaar de vijver leeg en halen we al de katvissen er tussenuit. Feest voor de everzwijnen vandaag! Dubbel feest want het jachtseizoen is afgelopen! Eindelijk rust voor de beestjes!
En dit is het resultaat van al de vis die gevangen is. In totaal zitten er 141 kg friture (dat zijn die kleine visjes die je zo met kop en al in het fritvet kan bakken), 2 snoeken met een totaal gewicht van 6,9 kg, 10 baarzen met totaalgewicht van 9,5 kg  en 73 karpers voor een totaalgewicht van 153,5 kg op. Gezonde vijver, we haalden er dit keer veel minder katvis af dan 3 jaar geleden, dus ons harde werken van toen is beloond. Toch de moeite om dit elke 3 jaar weer te doen! We hebben een paar karpers verloren, maar voor de rest zijn we tevreden over de totale oogst. We kunnen weer voor een paar jaar verder. En onze gastjes kunnen weer een paar jaar komen genieten van de rust en de stilte en het plezier van vissen aan onze vijver!
Groetjes van de loze vissertjes en tot de volgende xxx

Geen opmerkingen:

Ze zijn er weer!!!!

  Elk jaar weer een feest!! De dag dag de koetjes weer buiten mogen.  Makes me so happy.  Welkom terug buurvrouwtjes. Blij dat jullie er wee...