12-03-2016

Jaarlijkse traditie: op familiebezoek bij Tom in Paris-Nice!

Zoals alle jaren gaan wij met Paris-Nice Tom bezoeken aan de start of aankomst. En zoals alle jaren staan we dan ook weer wel ergens in een krant te pronken met onze superneef! Hieronder kan je het hele mooie artikel lezen uit de Krant van Saône et Loire deze week. Merci Isabelle x


http://www.lejsl.com/edition-charolais-brionnais/2016/03/12/la-famille-de-tom-boonen-salue-le-champion-sur-le-paris-nice


Ce début mars est un moment particulier pour Eddy et Greet Caeyers, du Moulin du Gué. Cette semaine, ils ont retrouvé leur neveu Tom Boonen, qui participe au tour cycliste Paris-Nice.
Ils étaient déjà à l’arrivée à Commentry et le lendemain à Cusset pour le départ. Malheureusement, la course a été annulée en raison du mauvais temps et de la neige dans le Beaujolais.
C’est une tradition annuelle pour Eddy et Greet de rendre visite à leur neveu dans ce tour cycliste, après l’avoir suivi sur le Tour de France pendant 5 ans.
Le cyclisme faisait partie intégrante de la vie de nos aubergistes en Belgique. En France, ils ressentent comme un manque et profitent du passage de Paris-Nice près de chez eux pour se replonger dans l’ambiance. Ils fondent tous leurs espoirs en leur neveu, en espérant qu’il gagne le Paris-Roubaix, le 10 avril. Actuellement, il partage le record de quatre victoires avec Roger de Vlaeminck, ancien coureur belge en retraite. Si le succès est au bout des pavés, il sera le seul cycliste à avoir gagné Paris-Roubaix cinq fois.

 Aan de aankomst in Commentry was het koud maar nog wel droog. We hebben eventjes met Tom kunnen praten voor hij zich lekker warm ging douchen in de bus! Het was nodig! Toch blij dat we hem nog eens zagen! En blij dat hij weer terug op de fiets zit na zijn val van vorig jaar!
 Maar 's anderendaags aan de start in Cusset regende het pijpenstelen en was het bitterkoud! De mannen kwamen maar net 10 minuten voor de start uit de bus, en ik kan ze geen ongelijk geven! Je moet karakter hebben om dan op je fiets te stappen en te zeggen ik ga eventjes een kleine 200 km fietsen! De rit van die dag is trouwens geannuleerd door slecht weer en sneeuwval onderweg!
 Wij hadden aan de start rechtover de bus van Quick-Step het perfecte schuiloord gevonden! Een cave a vin et digestifs! Die man heeft voor ons zelfs glühwein gemaakt! Echt de max! Wij hadden het op den duur helemaal niet koud meer! De coureurs hadden beter bij ons aangeschoven ipv op de fiets te stappen hadden ze geweten dat de rit geannuleerd zou worden! Wij hebben daar dikke lol gehad!
Nadien als dank nog een paar goei fleskes uitgekozen die we nadien samen gaan uitdrinken als herinneringen aan deze mooie dag weer met onze vrienden Guy en Eliane! Altijd van de partij als er lol te maken valt en als er koers in de buurt is, het is een echte match tussen ons 4 als we samen op pad zijn! We hebben na de start een goei restaurantje opgezocht en zijn daar nog een paar uurtjes blijven hangen! Toen wij thuis kwamen waren al de coureurs al lang gewassen! Topdagje, weer eentje om in te kaderen! Op naar volgend jaar!

Geen opmerkingen:

It's that time of the year again!!

Mijne dikke vriend mag ook terug buiten int zonneke staan. De winterslaap binnen is voorbij.   Alle tuin- en terrasmeubels buiten halen en a...