13-06-2014

Een zalige ochtend in Moulin du Gué

Gisteren kregen we via sms en mail het bericht dat er een alert was voor zwaar onweer met hagel, dus uit alle voorzorg toch maar het keramiek binnen gehaald en de kersen uit de boom gehaald vooraleer ze stukgehageld zouden worden! Een kleine, magere oogst, maar ze zijn wel heel lekker, onze witbuikjes! We zijn blij met alles wat we van moeder natuur krijgen he! Mmm ik heb ze vanochtend voor mijn gastjes bij het ontbijt gezet!het was een beetje weinig om er confituur van te maken!
Maar van onweer of regen hebben we niet veel gemerkt. Het heeft gisterenavond in de verte wel wat gerommeld, maar al onze klanten hebben gisteren tot laat op het terras kunnen genieten van een heerlijke zomeravond! Er is geen druppel water gevallen! Weer niet! Het wordt ondertussen voor de boeren wel een beetje dramatisch hoor! Die hebben dringend wat regen nodig! De koeien moeten eten he, en de gewassen groeien niet! Alles verdort! Als het nu overdag eens lekker zonnig was, en 's nachts een goeie bui om alles te sproeien, dan zou toch iedereen tevreden zijn? Ook mijn buurman van 90 die elke ochtend zijn dag begint met de moestuin sproeien! Moedige man! Ons riviertje wordt met de dag kleiner. Ik geloof niet dat we hem al met zo weinig water gezien hebben.  Zwemmen?? No option at this moment!
Maar, de ochtenden zijn natuurlijk wel zalig nu! Na zo'n zwoele nacht is het heerlijk genieten op het terras waar dan de zon heeeeeeel stilletjes haar best doet om alles weer op te warmen, maar het nog lekker fris is. Mijn gastjes hun tafeltje staat klaar, ze zijn aan het ontwaken, ik hoor al wat gestommel boven. Dat is pas vakantie he, lekker kunnen uitslapen en dan heerlijk buiten ontbijten!
En dan als top of the bill.... de witte trein zien voorbijkomen! Die witte dames stralen zo'n rust uit! Daar moet je gewoon naar kijken en genieten! Wat is dit toch een heerlijke plek om te wonen he!

1 opmerking:

Anoniem zei

Gezellig terrasje daar bij jullie!
Die vakantiegangers zullen genieten van hun ontbijt.
Een lieve groet!xxx

It's that time of the year again!!

Mijne dikke vriend mag ook terug buiten int zonneke staan. De winterslaap binnen is voorbij.   Alle tuin- en terrasmeubels buiten halen en a...