30-03-2014

Het nieuwe gemeentebestuur van Cressy sur Somme

http://splashurl.com/nakkhcm

http://splashurl.com/kwc28oq

Als je deze 2 links aanklikt krijg je het krantenartikel dat opgemaakt werd rond het nieuwe gemeentebestuur van Cressy sur Somme. Je kan dan ook de groepsfoto en de individuele foto's zien van ons nieuwe team! Vrijdagavond hebben we onze eerste gemeenteraad gehad waarbij de taken verdeeld zijn. Onze burgemeester is Jean-Pierre Raulo geworden, 1e schepen Bertrand Sotty, 2e schepen Christine Perrin en derde schepen Guy Degouzel. Voorts heeft ieder voor zich enkele taken op zich genomen om voor een goed bestuur in ons dorp te kunnen zorgen. Ik heb me vooral opgegeven voor het sociale leven, de zorg om de ouderen in het dorp (een beetje zoals het OCMW in België, dus treed ik eigenlijk een beetje in mijn vaders voetsporen! die zat ook in de OCMW-raad), plantsoenen en groen en onderhoud van de wandelroutes (als lid van de wandelclub leek me dit wel evident), welzijn van de waterwegen ( we wonen zelf naast de rivier dus...), Anderen hebben dan meer financiën, onderhoud van gebouwen, onderwijs en busvervoer naar en van school etc voor hun rekening genomen, er zijn ook een paar landbouwers onder ons die zich specifiek opgegeven hebben voor alles wat met landbouw en slachthuis te maken heeft, nog anderen gaan over het onderhoud en toezien op verhuur van de feestzaal van het dorp en onderhoud van het kerkhof en de kerk etc., je hebt er die zich gaan bezig houden met de nutsvoorzieningen zoals electriciteit en straatverlichting en telefoon-internetverbinding.... er komt best wel wat bij kijken hoor! Maar als de taken goed verdeeld zijn (we zijn telkens met een paar mensen samen verantwoordelijk voor "ons" domein) is er altijd wel iemand beschikbaar om hier of daar ergens naar een vergadering te gaan of dingen te bespreken. Het komt goed! De sfeer in de groep zit goed en iedereen is gemotiveerd! We gaan er tegenaan!


1 opmerking:

Anoniem zei

eGefeliciteerd met je inzet voor een goed bestuur in jullie dorp, Greet ! .Dan komt je opleiding van de sociaal school die je volgde zeker nog van pas.Dat is nu echt integreren in een maatschappij.
Lieve groetjes!

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...