16-07-2011

Ons dorpsfeest op 3 juli 2011 ; Middeleeuws feest!!

Eindelijk nog eens tijd om te bloggen!!! Het is hier volle bak travakken nu! Het seizoen is volop bezig en dan gebeurd het wel eens dat ik niet aan bloggen toe kom! En dan krijg ik zo van die smsjes: Hela, hoe zit het daar???? lol en dan moet ik dringend nog eens iets schrijven he!! ;-)
Bij deze dus: het verslag van ons dorpsfeest! Het was een grandioos succes!! Dat kan ik je wel garanderen! Het was supergoed weer, en dat maakt al de helft van de sfeer natuurlijk! Het thema dit jaar was "De Middeleeuwen". Iedereen die zich met het dorp en het feestcomitée verwant voelt was dus ook in MIddeleeuwse outfit! We waren in Moulin pakken gaan huren, voor de vrouwen, mannen en kinderen van het dorp! En iedereen deed goed mee! Tof om ze zo eens allemaal te zien rondlopen!! We hebben een gezellige bende bij elkaar hier in het dorp, en dat is die dag ook weer goed gebleken! De sfeer was top! Het was supergezellig en er werd heel veel plezier gemaakt! Wij hadden de kinderanimatie voor onze rekening genomen dit jaar. Eddy had zijn boog mee genomen en ik mijn pottenkraam, en ik had van het internet kleurplaten van ridders en kastelen gehaald en mijn stiften en kleurtjes meegenomen. En we hebben de hele dag goed ons werk gehad! Er waren veel gezinnen met kinderen, en onze kraam was goed in trek! Maar wel heel tof natuurlijk. En het voordeel was dat wij zoveel talen spreken, dus ook de Nederlandse en Engelse kinderen, en natuurlijk ook de Franse he, konden bij ons terecht! Dolle pret! Rechtover ons stond Gerard en Wolf met hun ring-steek-spel! Dat was ook lachen!! Op een geimproviseerd paard moest je met een lans door een ringetje steken! Niet gemakkelijk hoor! Dat kan ik je garanderen!! Je kon ook kegelen, een tocht met paard en koets maken, boogschieten met echte bogen voor grote mensen!!, er was muziek en toneel.... kortom, dingen genoeg te doen en te beleven!!

En dan natuurlijk om 19u een welkomstdrank van de burgemeester vooraleer de grote kanonnen losgeschoten werden op het avondfeest!! Aperitieven tot 22u, dan een lekkere maaltijd eten tussen vrienden, en daarna hoppa.... de beentjes loszwieren op de dansvloer tot in de vroege uurtjes!! Wat hebben we toch een plezier gemaakt!! We hebben hier in Cressy sur Somme een super dorp gevonden met allemaal lieve en vriendelijke mensen!! We voelen ons hier prima thuis en hebben al heel veel vrienden gemaakt! Wat een ambiance was dat daar!! En naar goede gewoonte hebben we om half 4 de tent mee gesloten!! ;-) Moe maar voldaan!

De dag nadien moest alles weer afgebroken worden, maar omdat wij met gasten zaten konden we helaas hier niet meer bij helpen. Voor het feest was ik wel gaan helpen opstellen, aardappelen schillen en bestekrolletjes maken. Maar op maandagavond hebben we enkel de dorstigen die aan het afbreken waren kunnen laven! Ze zijn met een hele bende naar ons terras afgezakt om verkoeling te zoeken want het was hot hot hot!! En daar krijg je dorst van he! Toch zeker de dag na zo'n feest! Ondertussen op de laptop met z'n allen naar de foto's gekeken! Wat ene bende! Wat een lol! Iedereen was het erover eens dat het een heel geslaagd feest was! Er zijn meer dan 400 maaltijden verkocht, dus..... niet slecht voor zo'n klein dorpje he! Goe gewerkt mannekes!!

En nu kunnen we dus weer beginnen nadenken aan een thema voor volgend jaar he! Maar eerst in augustus het 2e petanque-tornooi nog laten passeren! De zomer duurt nog lang!!

Groetjes vanuit feestdorp Cressy sur Somme! En zie dat je er volgend jaar allemaal bij bent he!! x

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...