11-12-2019

Elke dag wat anders te doen

Ik vind de rust die we hebben in de winter in het begin heel moeilijk na de drukte van de zomer; We gaan dan gewoonlijk even zelf op vakantie om op adem te komen en dan gaan we de stilte in. Elk jaar weer een hele grote aanpassing, die toch wel een paar weken nodig heeft.
Maar, hoe langer ik hier woon, hoe meer mensen je leert kennen en hoe meer je natuurlijk betrokken raakt in het dagelijkse leven van het dorp waarin je woont. En daarom kan ik tegenwoordig wel zeggen dat die winterse rust niet meer is zoals vroeger. Ik krijg mijn dagen heel goed gevuld tegenwoordig. En dat maakt het leven op het Franse platteland alleen maar prettiger.
Zo was er vorige week bijvoorbeeld de jaarlijkse Kiennamiddag van de club Saint Martin. Daar ga ik elk jaar mee spelen, maar tussen de pauzes door ook mee in de keuken helpen met de bediening voor drankjes en taart en beignets te verkopen. En ook dit jaar zat de zaal weer goed vol, dus we hebben ons werk wel gehad. Zelf niks gewonnen met het kienen, maar toch weer een gezellige namiddag gehad tussen de vrienden van het dorp.
En afgelopen vrijdag ben ik voor de eerste keer na de zomer nog eens met de wandelclub op stap geweest voor een tochtje van 8km. Het was een stralende dag, heel zachte temperatuur, en een gezellige bende van 19 personen aan de start, dus die dag kon ook al niet meer stuk! Fototoestel bij de hand, wandelschoenen aan en met z'n allen op pad voor een namiddag natuurpracht!
En sinds ik mijn atelier hier heb ingericht vul ik al de "dode" momentjes op met creatieve uurtjes in mijn "mini-Paradijsje" tussen mijn verf en knutselspulletjes. Daar kan ik echt uren in doorbrengen! Ik plan nog eens een expositie in de maand April volgend jaar, dus ik weet nog wat doen! Ideetjes genoeg alleszins, en eindelijk ook nog eens wat tijd om ze uit te werken! Deze winter geen over en weer geloop naar ziekenhuizen en dokters aub. Maar enkel quality-time en rust met ons tweetjes.
Ik heb alleszins inspiratie genoeg om tegen April weer een mooie expositie op poten te zetten! Wait and see!!
Maar tegenwoordig zit ik niet enkel meer alleen thuis op mijn knutselkamertje. We hebben vanaf nu in het dorp een echte hobbyclub! Heerlijk is dat! Elke dinsdagnamiddag komen we met een groepje creatievelingen samen in het oude schooltje om te knutselen, of handwerken, of gewoon samen te komen om een tasje koffie te drinken....Ik vind het echt zalig! Iedereen doet wat ie wil, brengt zijn handwerk mee, maakt kerstkaartjes, menukaartjes om op tafel te zetten, haakt of breit een lekker warme wintertrui voor de kleinkinderen..... alles is mogelijk! Het is daar een Paradijs aan materialen dankzij Ineke, die het schooltje helemaal als knutsellokaal ingericht heeft! Geweldig!! Zo krijg ik die winter zeker helemaal om! Ik ga nog tijd te kort hebben om al mijn ideeën uit te werken!

En dan is er natuurlijk mijn werk voor de gemeenteraad nog he. December is een hele drukke maand voor mij op dat gebied. Het helpen op de kiennamiddag, kerstmenu gaan eten met de oudjes van het dorp, boodschappen gaan doen met de burgemeester om kerstpaketten te maken voor de mensen ouder dan 70 jaar van het dorp die elke zo'n pakket krijgen voor de feestdagen, die paketten moeten dan ook nog eens thuis afgeleverd worden natuurlijk. En volgende week hebben we de laatste gemeenteraad van dit jaar om het jaar goed af te sluiten he. De laatste puntjes nog op de i zetten na dit weer veel te snel gepasseerde jaar!
Je ziet, van verveling is hier al lang geen sprake meer in de wintermaanden! Onze dagen zijn goed gevuld, en toch houden we voldoende tijd over om te rusten en onze batterijtjes weer vol te laden na de zomerdrukte. En zo hoort het ook. Met de feestdagen blijven wij dicht. Sinds we dit jaar besloten hebben om het een beetje rustiger aan te doen voor Eddy zijn gezondheid, gaan we met de feesten zelf ook een beetje mee genieten en profiteren in plaats van achter het fornuis te staan. Het gaat ondertussen veel beter met hem, maar werken aan het tempo van vroeger zal nooit meer terug komen. En dat is ook niet nodig. Als we het zo tot aan ons pensioen kunnen volhouden is het goed. We zijn erg tevreden met wat we nog hebben en vooral met wat we nog kunnen, en dat is het allerbelangrijkste. Zolang we dit samen nog wat kunnen doen, is alles goed.
Jullie zijn weer helemaal bij! Wij gaan alles hier beginnen voorbereiden voor het laatste mosselweekend van dit jaar. Eind Januari komt er nog eens eentje aan. Maar voorlopig voor de feesten gaat de riem er hier weer even af. Fijne feesten aan allen! Geniet van elkaar!

1 opmerking:

Peter zei

Veel ❤️ en 366 gezonde, lekkere, amoureuze, muzikale, plezante, geurige, zonnige, en ... dagen gewenst!

Peter & Nadia

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...