13-07-2018

Festi'nergie 2018

In ons dorp is jaarlijks een dorpsfeest. Vroeger was dit het Fête des Fleurs. Het bloemenfeest. OF het Fête des Fresques. Feest van de schilderijen. Dan werden er in de bloemenperkjes tafereeltjes uitgebeeld volgens een bepaald thema, en kwamen er kunstenaars in datzelfde thema overdag zitten schilderen in het dorp.
Tegenwoordig is er een ander, jonger bestuur aan tafel gekomen in het feestcomité en die hebben het nu vanaf dit jaar anders aangepakt. Het feestcomité noemt voortaan Cressynergie. Ons dorp heet Cressy sur Somme, en er zit veel energie in dat jonge team, vandaar de nieuwe naam. En die bloemenperkjes en schilders zijn toch een beetje passé tegenwoordig. Die nieuwe wind door het comité zorgt ook voor nieuwe feestjes en samenkomsten.
Dus... dit jaar voor de eerste keer Festi'nergie. Feest van Cressynergie dus. What's in a name he.
Overdag gewoon gezellig spelletjes spelen: boogschieten, kegelen, hoefijzerwerpen, dartsen, molky...Ieder op zijn eigen tempo en volgens eigen kunnen. Individueel of in groep of met de familie.
En aan het einde van de dag een finale tussen alle winnaars van de verschillende "disciplines".
Er was best wel een goede opkomst voor deze eerste editie! En die jongelui hebben dat ook heel goed aangepakt qua organisatie etc! Alles zat mee, zelfs het weer! Warm en zonnig met af en toe toch een lekker zuchtje wind! Aangenaam weer dus.
En natuurlijk 's avonds na de prijsuitreiking een paar uurtjes tijd voor apéro!!! Heel belangrijk om de dag samen te overlopen! En nadien heeft die jonge ploeg zich in de keuken geïnstalleerd om lekkere frietjes met hamburgers te bakken voor iedereen en dan nog een ijsje achterna ook.
En dan..... Karaoke!!! Wij zijn er niet meer voor gebleven want voor Eddy was dit als zijn eerste uitje weer na het "ziek" zijn al meer dan genoeg. Maar ik heb nadien gehoord dat het een groot succes geweest is! Tot 5u 's ochtends hebben ze hun kelen opengezet naar het schijnt! Dus het zal wel goed geweest zijn denk ik ja. Geslaagde avond, geslaagde eerste editie, dus op naar volgend jaar he!
Gefeliciteerd aan het jonge team voor hun leuke initiatief en bedankt aan iedereen die langsgekomen is en zo mee de dag heeft doen kleuren! Het was een topdagje!
Cressy sur Somme, wij houden van u, en van uw mensen!
Geen opmerkingen: