16-02-2015

Een creatieve maand Februari!!

Het blijft hier nog steeds een zachte winter en dus vind je me ook nog steeds zo veel mogelijk in mijn geliefde plek: de vrije natuur! Als ik de kans heb trek ik er op uit, alleen of met vrienden! Het is gewoon te mooi en te zalig om binnen te blijven zitten! En de beweging doet me goed! Of met de wandelclub, of hardlopen of fietsen, als het maar buiten is en ik kan genieten!
Maar soms is het ook ietsje minder actief en haalt het ventje de oldtimer Mercedes van stal en gaan we daarmee een toertje maken! Maar dan moet het al héél goei weer zijn en de weg helemaal droog! En afgelopen maandag was zo'n topdagje! Op naar Moulins om te genieten van een zaaaaaaaaalig terrasje in de zon! Zonnepanelen open zetten en energie opdoen!!En ook al een deel van de boodschappen doen voor het drukke valentijnsweekend dat er weer aan kwam en goed volgeboekt zat! Thema dit jaar: Een cruise op de Mediteraanse zee. Aan de fantasie zal het bij mij niet liggen hoor!
En dus heb ik me nog eens lekker uitgeleefd in de bar met decoratie volgens thema! Ik heb me weer een paar dagen goed geamuseerd! En zo een heel weekend mogen rondlopen in onze souvenirs en foto's van eerdere vakanties is ook eens leuk! Ik ben het hele weekend goedgezind geweest!
En onze gastjes ook! Want zij kregen natuurlijk weer een geweldig menu voorgeschoteld! We deden dus een ingebeelde cruise langs al de landen van de Mediteraanse kust. Ik was er zelf ook heel blij mee dat ik dit mocht serveren en had alles al de ganse week mogen voorproeven en goedkeuren. We hebben alles met ons tweetjes klaargemaakt en dus een paar uren samen in de keuken doorgebracht. Brainstormen, proeven, soms helemaal opnieuw beginnen.... Een paar drukke dagen achter de rug, maar oh zo fijn om te doen!  Dit stond er allemaal op het menu (foto's volgen van links boven naar rechtsonder) Als apero hapjes hadden we Mortadella en tappenade uit Italië, Ansjovis uit Portugal, Tortilla's uit Spanje, Courgettetaartjes met fêta uit Griekenland en Turks broodje met humus en komkommer uit Turkije, daarna een paprikasoepje, nadien meerden we aan in Spanje voor een bordje Spaanse rijst met mosseltjes, calamar en chorizzo. Op naar Griekenland dan voor een bordje Moussaka met tsatsiki, van daaruit ging het weer naar Frankrijk voor Sint Jacobsvruchtjes op een bedje van spek met een sausje van kreeft met grijze garnalen. Om alles even te laten zakken serveerden we dan tussendoor een citroensorbetje met limoncello, we waren tenslotte ondertussen met ons cruiseschip in Italië aangekomen! Vervolgens stond er een heerlijke Italiaanse pasta op het menu, gevolgd door een Franse kaasschotel. En eindigen deden we met een heus dessertenbuffet wat ook allemaal zelf gemaakt was: Claffoutis van braambessen, tiramisu, crèma catalana met caramel, gateau chocolat, mascarponetaart met abrikozen, pannacotta met rode vruchtensaus, citroencrème en proffiterolles. Om dan na een lekker kopje koffie het schip te verlaten en de zeebenen weer aan wal te zetten. Moet ik er bij zeggen dat hier niemand met honger buiten gegaan is op zoek naar het eerste frituur? 
Wij hebben genoten om onze gasten zo te zien genieten! We hebben weer een paar zware volle shiften afgewerkt, maar de sfeer zat er telkens goed in en dan is het al snel een gezellige boel waar dat werken "fun" wordt en het fijn vertoeven is. We kregen van onze gastjes een symbolische 2 sterren nominatie voor ons menu en de ambiance en decoratie en dat geeft ons ook een warm hartje! Al de moeite en het harde werk zijn niet voor niets geweest! Op naar volgend jaar! Benieuwd wat we dan weer allemaal uit onze hoge hoed gaan schudden!! Met ons weet je maar nooit he!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...