27-03-2008

" Goed Jom"

Er is weer een serieuze tornado gepasseerd de laatste dagen! Er is weer wat gebeurd! We hadden weer goei helpers over de vloer! De Zwiep heeft buiten een nieuw platform gemaakt om de gasbussen op te zetten. Deze week wordt het nieuwe gasfornuis geleverd, dus moeten we de gasbussen veilig kunnen stellen. Hij heeft nadien ook nog de luikjes onder handen genomen. Verf afsteken en afbranden enz. Hij heeft zich niet verveeld!
Ondertussen werd er binnen in de bar druk geverfd! Alles moest afgeschuurd worden zodat dat lelijke donkergroen eindelijk voorgoed kan verdwijnen! We zetten alles meteen in de grondverf. Ook de goede kleur staat er nu op (de eerste laag dan toch) maar die foto's houd ik nog even achterwege als verrassing! Morgen komt mijn zus hierheen en ik wil niet dat ze de kleur al ziet. Lies en Charlotte hebben zich goed uitgeleefd in de bar! Muziekje er bij en de sfeer zat er goed in.Nick zette ondertussen een eerste laag lakverf op de ramen en deuren. Den Tijl houdt meer van het brute werk. Alles kapot maken en dingen afbreken. Dat is meer zijn ding. Daar hadden we ook wel wat werkjes voor klaar liggen dus! We hebben hem heel het fietshok laten leeg maken en al wat we niet meer konden gebruiken heeft hij meteen opgestookt en de rest in zakken geladen voor het containerpark of opzij gelegd voor de oudijzerhandelaar. Die komt morgenvroeg alles al opladen. Daar zijn we dan weer mooi vanaf geraakt! Moeten we zelf al niet meer mee gaan rondrijden. Goed jom! (stopwoordje van den Tijl!) Dat hedde gij heel goe gedaan! Als er nu in de zomer wielertoeristen op vakantie komen, kunnen ze hun stalen ros meteen op stal zetten! Eddy heeft er een lamp in gehangen en wat schabben in gemaakt om materiaal op te zetten. Dat komt dik in orde daar.
En nu is de ploeg weer naar huis vertrokken! Langs deze weg nog eens nen hele dikke merci aan allemaal he! Jullie hebben allemaal dik jullie best gedaan! Thanks wel 1000 maal!
We zitten hier weer met ons tweetjes nu. Maar we hebben nog goed doorgewerkt heel de dag! Ik heb in de bar verder geschilderd. Het is bijna klaar! Hier en daar nog wat afwerking, en alles nog eens een tweede keer schilderen natuurlijk!
En Eddy heeft deze namiddag de voorgevel met de hogedrukreiniger afgespoten. Als het volgende week zo'n goed weer wordt als men voorspeld, dan gaan we een paar dagen een hoog-werker huren om het dak te ontmossen. En dan kan hopelijk daarna de voorgevel en de luikjes geverfd worden zodat het proper is en ik eindelijk de foto's van het pand op de web-site kan zetten. We weten nog wat doen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Voor iedereen een dikke proficiat,maar zeker voor Lies,want't is wel mijn kleindochter en ik ben blij dat ze,nu het vakantie is ,komen helpen is bij t.Greet en n.Eddy.
Ja, Greet! Jullie zijn daar nog niet veel alleen geweest.Dat hadden jullie niet verwacht hé!
Groetjes!
moeder xxx

Joyeux anniversaire à nous

 Vandaag vieren we onze verjaardag. 1 Mei 2008 was de officiële opening van onze zaak. 17 jaar geleden!! Wat gaat het snel!! En zoveel gebeu...