22-01-2011

Rando Nocturne Cressy sur Somme 21/01/2011

Gisteren hebben we weer een gezellig avondje tussen vrienden mogen mee maken! We zijn lid van de wandelclub in Cressy sur Somme en gisterenavond was het de eerste bijeenkomst van dit jaar! En om het jaar goed in te zetten was er na de wandeling een gezellig samenzijn gepland! En of het gezellig was! We hadden een mooi groepke bij elkaar van ongeveer een 25 personen! De dames hadden allemaal lekkere gateaux klaargemaakt! Eerst de hartelijke met tomaatjes en paprika's en jambon.... smullen!!! En zeker na die wandeling smaakte dat overheerlijk!! En nadien aten we driekoningengebak! Dat is hier traditie! Heel de maand januari als er ergens een samenkomst is van een vereniging of zo eet men driekoningengebak! En natuurlijk zitten daar boontjes in he! En wie de boon heeft krijgt een kroon! Wij hadden dus gisteren 2 koningen en 1 koningin onder ons!! en wij hebben het Vlaamse lied van driekoningen gezongen! Want als we met de wandelclub samenzijn wordt er altijd gezongen, en Gerard wil dan altijd dat wij ook een Nederlandstalig liedje zingen!! dus dit keer heel gepast, het driekoningenlied! ;-)
Maar eerst hebben we een flinke wandeling gemaakt dus!! Het waren maar 8km, maar het was bar koud en er stond een flinke noorderwind, dus het voelde nog kouder aan dan het werkelijk was! Maar het was volle maan, en dus bleef het heel lang licht! We hebben onze lampen enkel in het dichte bos moeten aansteken, voor de rest zagen we het zo wel! En onderweg zochten we de sterrenbeelden in de lucht! Bernard had voor iedereen een papiertje afgeprint waarop de verschilldende sterrenbeelden te herkennen waren! We hebben ze niet allemaal gevonden doordat er toch wel een paar wolkjes voorschoven, maar het was super gezellig!! En zeker voor herhaling vatbaar!! A la prochaine mes amis!! Et merci pour une autre soirée vraiment sympa! On est heureux d'avoir de bons amis!! On a bien rigoler!! A bientôt!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Weer zo kreatief met alles bezig!Zit die volle maan daar voor iets tussen? Allemaal leuke bezigheden voor deze periode van het jaar.
Leuk om je blog weer te lezen.
Lieve groetjes
moeder xxx

Joyeux anniversaire à nous

 Vandaag vieren we onze verjaardag. 1 Mei 2008 was de officiële opening van onze zaak. 17 jaar geleden!! Wat gaat het snel!! En zoveel gebeu...