02-09-2010

Augustus zit er op!!

Augustus was een heel drukke, maar gezellige maand! Veel vakantiegangers gehad, veel grotere groepen deze maand, dus late avonden ;-) Maar natuurlijk ook goei sfeer he! En dat maakt het natuurlijk plezant! We hebben trouwens de ganse zomer weer niks als fantastische gasten mogen ontvangen! En dat maakt dat wij ons werk met NOG meer plezier gaan doen he! Er zijn een paar "kwakkeldagen" geweest, maar over het algemeen was augustus een goede maand met veel fijne zonnige dagen en volop buitenpret en genieten! Het terras heeft elke avond goed vol gezeten. En onze gasten hebben weer veel kunnen ravotten in de rivier! De dam is weer regelmatig van vorm veranderd! Want dat blijft toch de perfecte vader-zoon activiteit voor op vakantie! Samen een dammeke bouwen!
En er is natuurlijk weer lekker gesmuld en gesmikkeld! Onze kok Eddy heeft heel de maand zijn beste beentje(s) voorgezet om elke avond opnieuw die hele bende weer van goeie kost te voorzien zodat ze er 's anderendaags weer tegen konden! Alle bordjes altijd leeg, dus dat is een plezier voor de klant, en voor de kok he! En ook voor de serveuse natuurlijk he ;-) Amai, wat hebben we weer rondgecrost! Als ik een km-teller rond mijne voet moest doen, ik weet niet hoeveel dodentochten ik deze zomer gelopen heb, maar het zijn er volgens mij weer een paar! De vakantie gaat deugd doen!!!

Van kilometers doen gesproken! Deze flinke Retienaren hebben gisteren maar liefst 20 km gewandeld hier in en rond het dorp! We hebben 5 wandelroutes hier in het dorp, die allen hier voor de deur vertrekken, en zij hebben gisteren die van 20km gedaan! Bij een temperatuur van vlot 25 gr! En ze zijn eigenlijk helemaal niet gewoon van zoveel te wandelen! Dus die frisse pint bij aankomst hadden Vic en Paula en Irène en Jean zeker verdiend!!!! Schol!!
Vandaag zijn ze naar de markt, en een kasteel bezichtigen! Ik stuur ze elke dag op pad! Dinsdag zijn ze grotten gaan bezoeken waar skeletten van de holenbeer opgesteld staan, die beesten zijn al 12500 jaar uitgestorven!! Ze zullen weer verhalen mee terug naar Retie kunnen brengen! Jullie horen het met de kermis volgende week allemaal! Er zal tussen pot en pint veel over Frankrijk verteld worden!! ;-)

Geen opmerkingen:

Joyeux anniversaire à nous

 Vandaag vieren we onze verjaardag. 1 Mei 2008 was de officiële opening van onze zaak. 17 jaar geleden!! Wat gaat het snel!! En zoveel gebeu...