23-09-2011

Eindelijk "vakantie" ;0)






Wel, wij hebben een einde gemaakt aan ons toeristisch zomerseizoen en zijn aan onze "vakantie" begonnen! Tot 15 oktober is de deur hier dicht. Benieuwd hoe wij onze vakantiedagen doorbrengen?? Breken, sleuren, metsen, kappen..... Ik voeg al enkele foto's toe, de rest volgt later wel eens in een mooi verslagje! Groetjes aan allen!!

02-09-2011

Zomeren in augustus !!

Hello there!! Eindelijk nog eens een vertelseltje van mij he!! Het is hier zooooo druk geweest dat ik gewoon geen tijd gehad heb om te bloggen! Al de "vrije" tijd is opgegaan aan de gasten of de was of de plas!!! Het is dan ook ons top-seizoen geweest van al die jaren dat we hier al bezig zijn! We klagen dus niet! Maar blikken tevreden op deze zomer terug! En hopelijk al onze gastjes ook! Want er zijn er weer heel wat de revue gepasseerd!!! Eén namiddagje ben ik er met wat vrienden op uit getrokken om (eindelijk na 3 jaar!!) de Nederlandstalige rondleiding met gids op de Mont Beuvray en Bibracte eens te gaan doen. Wij gaan zo vaak naar die berg omdat ik dat een magnifique plek vind, maar als je dan die NL uitleg er bij krijgt en zo dus ook wat beter weet en begrijpt wat daar door de jaren heen gebeurd is, is het NOG fantastischer!! En we hebben water uit de geneeskrachtige bron van Asterix en Obelix gedronken! Dus wat wil je nog meer!! Ik was in supervorm voor de maand augustus!!! 's Avonds op terras nog een gezellig avondje met de gasten (en nachtlijke zwempartij van de Metten) en de dag kon niet meer stuk!! Thanks for kidnapping me guys!! ;-) Dat was in het begin van de maand, en nu op het einde van de maand zijn we er nog eens een dinsdagje tussenuit geglipt om met broer Jacky en co een namiddagje te gaan vissen op onze vijvers. We hebben er onder de gasten een mini-visprijskamp van gemaakt, die door Eddy met glans gewonnen is door 4 dikke karpers te vangen! Proficiat! Hij heeft meteen het record op de vijvers tot nu toe gebroken! Het staat nu op 5,5 Kg! Ik daag dus iedereen uit om dat weer te komen verbreken he!! Op een mooie 2e plaats was Frankie, Benny 3e, Fons 4e en ik was de 5e! Lest is best zekers??? ;-) We hebben ons alleszins heel goed geamuseerd! en zagen allemaal zo rood als kreeftjes van de hele dag in de zon te zitten! Dus over het weer ook geen klagen!!
In schril contrast met wat we vanuit België allemaal te horen kregen, zaten wij hier dus wel lekker in het zonnetje! En daar hebben al de vele kindjes die hier weer gepasseerd zijn goed van geprofiteerd! Het jonge grut heeft naar hartelust kunnen zwemmen, zonnen en spelen!! Altijd gezellig met zoveel kindergejoel in de tuin, wat leven in huis en vreugd en plezier!
Maar ook veel rustige genieters! Heel veel lezers dit jaar! De bibliotheek heeft goed dienst gedaan! Wat is er zaliger dan met een goed boek in een zetel in het zonneke liggen, of zalig wegdromen in de hangmat naast de waterval? En 's avonds op terras wat verbroederen met de andere gasten of een spelletje biljart spelen (op onze geweldige grote biljarttafel) of vogelpikken. Of de matchen van Club Brugge via internet op de computer kunnen volgen, in vol tenue, alsof ze ginder op de tribune zaten! Alles kan! Niks moet!! Dat is vakantie!!
En we hebben ook weer enkele fietsers en motards over de vloer gekregen die Frankrijk als geweldig motorland aan het ontdekken zijn! Want waar anders heb je nog zoveel plaats om met de motor rustig rond te rijden! Heel anders dan in België geen files en geen drukte! Maar heerlijk rondtouren in de vrije natuur! Ze komen allemaal nog eens terug! En dat is een goed teken he!
Beste gasten, het was weer fijn uw gastheer en -vrouw te zijn! Samen met jullie hebben wij genoten van een zomer vol zon, plezier en genieten! Stilaan raken onze batterijkes plat, maar dat is geen schande als we terugkijken op ons seizoen! We hebben ons best goed gedaan! En nu gaan we dus nog even een paar weekjes op de tandjes bijten, om dan zelf even te gaan genieten van een welverdiende rust! Het gaat deugd doen! Maar tot dan: Bienvenue au Moulin du gué!! ;-)

Ze zijn er weer!!!!

  Elk jaar weer een feest!! De dag dag de koetjes weer buiten mogen.  Makes me so happy.  Welkom terug buurvrouwtjes. Blij dat jullie er wee...