30-07-2011

En het werd zomer !!

Ja, het werd zomer, en de gasten kwamen!! En het werd gezellig druk!! En dat is het nog altijd. De ganse maand al zitten de kamers helemaal vol, en elke avond hebben we in het restaurant een volle service te verzorgen!! We draaien met andere woorden op volle toeren!! En zo hoort het ook in de zomer he! Maar het is hier een gezellige boel en de gasten amuseren zich allemaal heel goed! We beleven weer gezellige avonden tussen nieuwe en oude bekenden! Gezelligheid troef, er wordt veel gelachen en plezier gemaakt en af en toe al eens heeeeel laat in ons bedje gekropen!! En vooral ook heel veel lekker gegeten en gedronken! Wat wil je nog meer in Bourgogne he :0) We hebben dit jaar ook al veel gezinnen met kinderen mogen ontvangen. En dat is altijd super natuurlijk! Die bengels zorgen voor de extra vrolijke noot! Leven in huis! We hebben in en rond ons huis dan ook allerlei dingen voorzien waarmee die "pagadders" zich kunnen bezig houden. En dat draait goed! We hebben er nog gene ene gezien die zich verveelde!! Zelfs niet als de zon ons een beetje in de steek liet, wat ze jammer genoeg dit jaar al eens durft te doen. Maar we laten het niet aan ons hart komen! Altijd Amusement, op terras in de zon of onder de tent!!! ;0)

Maar niet alleen de kleinsten hebben hier een hoop dingen te doen! Ook voor de "groten" is het hier fijn vertoeven! Fietsers komen hier dik aan hun trekken! Zowel voor klimmers al voor "vals platters" zijn hier veel mooie fietsroutes ter beschikking! Echt plat zoals in de Stille Kempen is het hier nergens, en om van terras naar terras te fietsen moet je hier ook al redelijk getraind zijn, maar het is hier zo mooi en rustig en verkeersarm, dat het echt een plezier is om hier met de fiets rond te bollen! Met de motor net hetzelfde! Je komt bijna geen verkeer tegen, en hier kan je nog niet zo slalommen tussen de flitspalen als in België! Die kom je hier raar of zelden tegen, dus je kan nog harder dan 50km/h bollen! Heel veel mooi bochtenwerk en puur natuur! Kunstenaars kunnen overal hun ezeltjes opstellen, want achter elke bocht vind je weer wel een mooi uitzicht of knappe koeienkop die je maar wat graag op doek wil vastleggen! Je raakt er niet op uitgekeken! Na je daguitstap kan je 's avonds nog eens nakaarten met de andere gasten, terwijl je een spelletje darts speelt op terras, met een lekker Belgisch biertje of een wijntje van de streek.....Waar wacht je nog op? Zal ik al een kamertje boeken voor volgend jaar?? ;0)

Wij hebben ons terrasje dit jaar mooi "aangekleed". Met dank aan Louise, die hier samen met mama, papa en de broer op vakantie was en op de markt de stof heeft helpen kiezen. We hebben ze samen opgehangen! Nog eens bedankt he Louiske!! Je was een super-stylliste!! ;0) Als de wind en de zon in de stof spelen geeft het een super-mooi effect! Heel fleurig en het voelt echt zomers aan! Je krijgt er nog meer een vakantie-gevoel van! En mijn gondeltjes die ik maakte voor valentijn dit jaar (thema Romance a Venice) doen dienst als tafeldecoratie nu.

En ik heb vorige week graag eens een uitzondering gemaakt om in juli toch eens van huis te gaan tussen het werken door. Normaal kom ik in de zomer van mijn erf niet af. Maar ik had een hele goed reden!!! Onze maatjes Bart en Marie zijn de trotse ouders geworden van zoontje Jules!! En daar moest ik toch eens naartoe he! Kijk eens wat een knap kereltje dat geworden is! (ja Bart, ik weet dat het juist de papa vroeger is ;0) ) Het bazeke eet goed, slaapt goed en wordt door die 2 fiere ouders dik in de watten gelegd! We wensen hen nog eens een hele dikke proficiat en alle geluk van de wereld met die kleine spruit! Geniet er van!! xxx

Zo luitjes, jullie zijn weer helemal bij! Ik ga nu weer in mijn werk vliegen se! Want vanavond gaan we weer voor de zoveelste full house van deze maand! Ik schrok echt toen ik zag dat het al de 30e juli is vandaag! We zitten al halfweg ons seizoen! Dit is de drukste zomer tot nu toe voor ons! We moeten in het restaurant dagelijks 10 tot 15 mensen weigeren omdat we ze gewoon niet meer kunnen zetten. En de kamers zitten elke dag helemaal vol, nog tot half september! Volgens mij gaat dat vakantieke in oktober heel veel deugd doen!! We kijken er al naar uit!

Maar nu tel ik eerst nog een paar dagen af, want binnenkort valt mijn zus hier weer over de drempel!! Dat wordt weer een fijn weerzien! Het is van de paasvakantie geleden nu! En nu ga ik snel nog even een belleke doen naar mijn moederke. Dat is ook al efkes geleden. Groetjes aan iedereen! We stellen het goed, druk druk druk, maar goed! Love you all!!!!

16-07-2011

DE GELETTERDE MENS * doorlopend & eindeloos literair * - à la carte: Greet Caeyers (beter bekend als "tante van Tom Boonen") van "Le Moulin du Gué" - Cressy sur Somme (in het zuiden van de Bourgogne)

DE GELETTERDE MENS * doorlopend & eindeloos literair * - à la carte: Greet Caeyers (beter bekend als "tante van Tom Boonen") van "Le Moulin du Gué" - Cressy sur Somme (in het zuiden van de Bourgogne)

Ons dorpsfeest op 3 juli 2011 ; Middeleeuws feest!!

Eindelijk nog eens tijd om te bloggen!!! Het is hier volle bak travakken nu! Het seizoen is volop bezig en dan gebeurd het wel eens dat ik niet aan bloggen toe kom! En dan krijg ik zo van die smsjes: Hela, hoe zit het daar???? lol en dan moet ik dringend nog eens iets schrijven he!! ;-)
Bij deze dus: het verslag van ons dorpsfeest! Het was een grandioos succes!! Dat kan ik je wel garanderen! Het was supergoed weer, en dat maakt al de helft van de sfeer natuurlijk! Het thema dit jaar was "De Middeleeuwen". Iedereen die zich met het dorp en het feestcomitée verwant voelt was dus ook in MIddeleeuwse outfit! We waren in Moulin pakken gaan huren, voor de vrouwen, mannen en kinderen van het dorp! En iedereen deed goed mee! Tof om ze zo eens allemaal te zien rondlopen!! We hebben een gezellige bende bij elkaar hier in het dorp, en dat is die dag ook weer goed gebleken! De sfeer was top! Het was supergezellig en er werd heel veel plezier gemaakt! Wij hadden de kinderanimatie voor onze rekening genomen dit jaar. Eddy had zijn boog mee genomen en ik mijn pottenkraam, en ik had van het internet kleurplaten van ridders en kastelen gehaald en mijn stiften en kleurtjes meegenomen. En we hebben de hele dag goed ons werk gehad! Er waren veel gezinnen met kinderen, en onze kraam was goed in trek! Maar wel heel tof natuurlijk. En het voordeel was dat wij zoveel talen spreken, dus ook de Nederlandse en Engelse kinderen, en natuurlijk ook de Franse he, konden bij ons terecht! Dolle pret! Rechtover ons stond Gerard en Wolf met hun ring-steek-spel! Dat was ook lachen!! Op een geimproviseerd paard moest je met een lans door een ringetje steken! Niet gemakkelijk hoor! Dat kan ik je garanderen!! Je kon ook kegelen, een tocht met paard en koets maken, boogschieten met echte bogen voor grote mensen!!, er was muziek en toneel.... kortom, dingen genoeg te doen en te beleven!!

En dan natuurlijk om 19u een welkomstdrank van de burgemeester vooraleer de grote kanonnen losgeschoten werden op het avondfeest!! Aperitieven tot 22u, dan een lekkere maaltijd eten tussen vrienden, en daarna hoppa.... de beentjes loszwieren op de dansvloer tot in de vroege uurtjes!! Wat hebben we toch een plezier gemaakt!! We hebben hier in Cressy sur Somme een super dorp gevonden met allemaal lieve en vriendelijke mensen!! We voelen ons hier prima thuis en hebben al heel veel vrienden gemaakt! Wat een ambiance was dat daar!! En naar goede gewoonte hebben we om half 4 de tent mee gesloten!! ;-) Moe maar voldaan!

De dag nadien moest alles weer afgebroken worden, maar omdat wij met gasten zaten konden we helaas hier niet meer bij helpen. Voor het feest was ik wel gaan helpen opstellen, aardappelen schillen en bestekrolletjes maken. Maar op maandagavond hebben we enkel de dorstigen die aan het afbreken waren kunnen laven! Ze zijn met een hele bende naar ons terras afgezakt om verkoeling te zoeken want het was hot hot hot!! En daar krijg je dorst van he! Toch zeker de dag na zo'n feest! Ondertussen op de laptop met z'n allen naar de foto's gekeken! Wat ene bende! Wat een lol! Iedereen was het erover eens dat het een heel geslaagd feest was! Er zijn meer dan 400 maaltijden verkocht, dus..... niet slecht voor zo'n klein dorpje he! Goe gewerkt mannekes!!

En nu kunnen we dus weer beginnen nadenken aan een thema voor volgend jaar he! Maar eerst in augustus het 2e petanque-tornooi nog laten passeren! De zomer duurt nog lang!!

Groetjes vanuit feestdorp Cressy sur Somme! En zie dat je er volgend jaar allemaal bij bent he!! x

02-07-2011

De Loze vissertjes

Deze week hebben wij eventjes mogen meegenieten van het gezinsgeluk van Bart en Ellen, met hun kindjes Wannes en Marie. Zij zijn ,op doorreis naar het Zuiden voor hun vakantie, hier een paar dagen "blijven hangen" om de lange rit een beetje te breken. Wij kennen hen al lang van vroeger in Retie, daar waren het dorpsgenoten, en regelmatig ook wel eens "feestgenoten" he! En dus was het gezellig om ze nog eens terug te zien! En of ze er van genoten hebben!!! En wij ook!! We hebben op een voormiddagje eens even tijd gemaakt om samen met hen en de kindjes naar de vijvers te gaan voor een vispartijtje en picknick! Wannes had de dag van zijn leven! Die is door de vismicrobe gebeten! Ze kunnen er nu maar beter een vislijntje voor gaan kopen denk ik ;-) We hebben vele visjes boven gehaald en dan was het altijd dolle pret!! En het moet gezegd: Mama Ellen heeft de grootste boven gehaald!! :-) Maar ikke wel de meeste!! Met mais en met wormen! Dat was de eerste activiteit 's morgens: in de tuin een potje pieren schudden!!! En het waren goei, want de visjes snoepten ze allemaal op!! Ze vonden het een fantastische plek en vooral rustig en puur natuur! Echt "National geographic!!" En dat is ook zo! Je hoort er echt niks, dan kikkers, vogels, krekels....

Maar ook in de tuin en ons huis voelden ze zich super goed op hun gemak! En dat zie je op de foto's! Het was de perfecte plek om ten volle in vakantiestemming te komen! De hangmat was bij de ganse familie de populairste plek, de kids vonden hun bedje super, en de ganse dag konden ze spelletjes spelen op het terras, of potten gooien, of in de zandbak spelen, schommelen of kleine visjes scheppen in de rivier! Maatjes, jullie zijn altijd welkom in ons kleine paradijsje aan de rivier! Het waren voor ons ook gezellige dagen! Tot ziens in Retie, of volgend jaar terug hier??? Groetjes!! xxx

Ze zijn er weer!!!!

  Elk jaar weer een feest!! De dag dag de koetjes weer buiten mogen.  Makes me so happy.  Welkom terug buurvrouwtjes. Blij dat jullie er wee...