29-06-2009

Den besten heeft gewonnen!!

Joepiejajeej!!!!! Het is binnen! Ons Tommeke heeft de driekleur in zijn kast hangen!! En het staat hem schoon he;-) Wij hebben een paar dagen zonder internet gezeten na weeral het zoveelste onweer hier. De timing was geweldig he! Juist met het BK! En ook de TV was uitgevallen. Maar gisteren (zondag dus) om 15u in de namiddag hadden we terug beeld, en om half 4 begon de live-uitzending van de koers! Juist op tijd dus! Den Eddy zat al bijna in den auto richting België ;-)
Gelukkig bleef het rustig gisterennamiddag, zodat wij hier met ons tweetjes stonden te springen en te dansen en te bleiten toen hij met de armen in de lucht over de meet kwam gereden! Natuurlijk direkt een fleske champagne open gedaan! En dat smaakte geweldig goed! We hebben hier een paar vrienden op bezoek dit weekend en gisterenavond hebben we na de service in het restaurant op terras het feestje nog voortgezet tot 2u vanmorgend! Het deed pijn deze morgend, maar we werden toch met de glimlach om de mond wakker! Ons Tommeke is Belgisch kampioen ;-) Geweldig, fantastisch, zalig..... ik heb er geen woorden voor! Dit heeft hij zo verdient! Het zal hem deugd doen na al de miserie van de laatste tijd! En nu dinsdag nog een goei telefoontje krijgen dat hij naar den Tour mag en hij kan eindelijk dit rot hoofdstuk afsluiten! Hoe mooi zou het zijn als hij zaterdag in de Tricolore kan starten in de Tour, en dan nog wel in Monaco, waar hij toch wel een paar jaar gewoond heeft! Ik brand vandaag een hele dikke grote kaars voor hem! En stel voor dat jullie dat ook allemaal doen!!!!
En nu ga ik op internet alle kranten lezen! Want er zal weer veel over geschreven worden he!
Gisterenavond hebben we weer heimwee naar België en de koers gehad! Ik ben zeker dat de familie weer ne serieus zware avond gehad heeft, maar dat ze er allemaal geweldig van genoten hebben en die zware kop van vandaag er dubbel en dik voor over hadden! Wij toch ;-)
Tom, wij zijn APETROTS op je! Dikke proficiat!!! En de rest komt ook wel allemaal in orde! Ge zult da zien! En anders zal ik die Fransmannekes hier allemaal eens goed aan hun oren trekken se! Geniet van uw trui, een heel jaar lang! Ge hebt ze verdient! Dikke kus! xxx

22-06-2009

Van de Hel naar den Hemel !!

We kregen hier vorige zaterdag een paar mensen binnen die dringend nood hadden aan rust en kalmte! En dan kan ik maar 1 ding zeggen: this is the place to be!! Moeder en vader Boonen zijn België en de papparazzi ontvlucht om hier eindelijk van de storm te kunnen bekomen! Dat circus daar in België begon zijn tol te eisen en de batterijtjes waren helemaal plat! Maar nu, na een paar dagen stralen ze alweer! Het doet hun goed!
's Morgens na een lekker ontbijtje in de tuin in het zonneke liggen, of gewoon maar wat rondhangen terwijl niks moet en alles mag. Geen stress, geen journalisten, geen gazet, geen nieuwsuitzendingen.... niks van dat! Ik heb ze helemaal afgesloten van de buitenwereld!We hebben onze fietsen in de garage vanonder het stof gehaald en daar zijn ze gisteren een toerke mee gaan doen. Niet te ver, omdat zoonlief zo goed kan fietsen spreekt dat niet voor de ganse familie he ;-) Ons Agneske hoeft niet te veel bergen op haar weg! Zus Annie en schoonbroer Giovanni hebben de kilometers wel in de benen, die bollen per week heel wat af, maar hier blijft het bij een klein toerke om nog eens wat beweging te hebben.En gisterenavond met zen allen naar het Fête de la Musique in Bourbon-Lancy! Gezellig! Kermis in de stad, overal groepjes aan het optreden....veel volk op de been! Bourgogne leeft! We hebben op de kermis rondgehangen, terraske gedaan.... en voor Agnes en Dré was het heel fijn dat ze hier niet herkend worden! Incognito rondlopen op de kermis, dat is in België voor hen verleden tijd! Ze hebben er dus dubbel en dik van genoten, en dat straalde van hun gezichten af! Als verliefde pubers met zen twee de rups in! Ze hadden plezier! De stress van de voorbije weken vloog letterlijk van hun af! Wel, wij genoten evenveel van hun te zien genieten! Mijn gasten in de watten leggen en hun problemen en stress als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.... ik heb er mijn dagtaak van gemaakt! Je kan je niet voorstellen hoeveel plezier je zelf beleeft aan het "mensen content stellen"! Zien genieten, doet genieten!
Vanavond staat er een Bourgondisch dinertje op het menu en morgen gaan we met zen allen een hele dag op stap! Het zal weer plezant worden!
En toch kan den Dré het niet laten om aan de etalages van fietshandelaars te stoppen he! Toch nog een beetje werken dus! Toch zeker als het een verdeler van Ridley-fietsen blijkt te zijn! En dat nog wel in Bourbon-Lancy, zo een klein stadje! Dus, fietsers, geen paniek, er is goed materiaal in de buurt als je met je stalen ros deze kant opkomt!

17-06-2009

Kempenaars ontdekken Bourgogne!!

Vorig jaar hebben wij met een artikel in "On the Rox", een plaatselijk maandblad in de Kempen gestaan. Daar hebben we heel veel reacties op gekregen! Fijn natuurlijk! Er was toen ook een fietszoektocht waarbij je een prijs kon winnen; een 5-daags verblijf op basis van kamer met ontbijt in onze Chambres d'hotes. Wel die winnaars van dat verblijf, Rita en Hendrik, zijn nu met hun vrienden Leo en Narda naar hier afgezakt! Ze hebben bij aankomst een goei aperitiefke gedronken om hun vakantie in te zetten en hun buikje lekker rond gegeten.
's Morgens na een goei ontbijt zijn ze de streek gaan verkennen hier in de buurt en vandaag zijn ze een flinke fietstocht van 45km gaan maken! Het is hier stralend weer! Dus gisteren hebben we met zen allen een BBQ gedaan op terras! Gezellig! En nu zijn ze aan het Rumikubben. Leo en Narda kenden het al, maar Rita en Hendrik nog niet, maar het zijn goei leerlingen! Ze zijn er al goed mee weg! Het terras staat weer klaar om seffens nog eens een lekkere maaltijd naar binnen te werken! Eens benieuwd wat er morgen weer op het programma staat! Er komen hier tegenwoordig veel Kempenaars naar Bourgogne afgezakt! En iedereen vind het hier even aangenaam! Fijn! Vorige week hadden we nog 3 mannen met de motor uit Dessel, en Sus en Erna uit Olen die kwamen fietsen, gisteren hadden we nog een koppel van de kanten van Westerlo, vrijdagavond komen er 2 volle wagens Mollenaars en de week er op krijgen we volk uit Retie! We gaan ons Kempens dialectje dus nog goed kunnen blijven "klappen" ;-)
En wij blijven natuurlijk ook goed op de hoogte van alles wat er in de Kempen gebeurd! We genieten mee met onze gasten en er wordt veel plezier gemaakt! (tussen het werken door natuurlijk he).
Groetjes aan de rest in de Kempen en ik zou zeggen..... Kom eens af he!


14-06-2009

Kunstschilders gezocht voor het Festival de la Fresque!

5 juli is het hier in het dorp Festival de la Fresque. Men wil het dit jaar een Europees tintje geven en dus is men nog op zoek naar buitenlandse artiesten. Het thema dit jaar; "à la campagne". Voelt u het al kriebelen, hebt u "het" in de vingers. Droomde u al lang eens van een tentoonstelling van uw werken.... Grijp uw kans! Schrijf u in voor deelname aan het Festival de la Fresque! Deelname is toegankelijk voor zowel proffesionelen als amateurs en voor elke leeftijd!
U kan uw kunstwerken, doek op kader gespannen, via de post opsturen, de organisatie wil de portkosten vergoeden. Maar het zou natuurlijk leuker zijn indien u de dag zelf uw kunstwerk ter plaatse komt afwerken en de bezoekers u aan het werk kunnen zien. De keuze is aan u!
Maximum afmetingen: 3M x 1.50M. De werken blijven nadien eigendom van de organisatie en blijven opgesteld in het dorp gedurende het toeristische seizoen 2009! De organisatie betaald u 40 euro per vierkante meter voor de werken.
Contacteer Roger op het nummer 0033 623957243. of Roth 0033 608472831
Inschrijving tot 1 juli 2009.
Aarzel niet langer en waag uw kans!

12-06-2009

Update

Hey beste familie en vrienden. Via deze weg even laten weten dat mijn rug al beter is. De medicijnen doen hun werk goed, ik rust goed en vanavond kunnen we zelfs het restaurant terug open doen! Ik heb me echt 2 dagen heel kalm gehouden. Volgende week dinsdag ga ik nog eens onder de scanner en dan zal heel het dossier bekeken worden. Maar er is verbetering! Ik ben weer (een beetje) in de running! Maar wel voorzichtig!
Bedankt voor jullie fijne berichtjes allemaal! Zo houden we de moed er in he als het eventjes eens minder goed gaat. Het komt wel goed! Groetjes!

11-06-2009

Oproep ,tot getuigenis diefstal!

Het zijn maar droevige dagen hier deze week hoor! Iemand heeft onze mooie bloempotten aan de voordeur ontvreemd. Gisterenmiddag lag ik dus te rusten met mijn rug terwijl Eddy boodschappen doen was. Daar de zaak gesloten was waren de luikjes dicht en de auto was dus ook niet thuis. Waarschijnlijk heeft iemand in de gaten gekregen dat de luikjes al een paar dagen dicht zijn, en waarschijnlijk gedacht dat wij op vakantie zijn of zo. Alleszins, ik hoor geluid op de parking en ga een kijkje nemen. Daar zie ik een jonge gast, groot en mager, zwart haar en bril het koffer van zijn wagen dichtslaan en vertrekken. Een kleine grijze (???) wagen nummerplaat eindigde op 58 heb ik nog net kunnen zien, dus iemand van departement Nièvre. Als ik verder op de parking kijk, zie ik dat hij daar ons bankje, dat sinds enkele weken naast de voordeur stond heeft neergezet. Toen viel mijne frank pas en ging ik aan de voordeur kijken. Jaja, onze mooie bloempotten met Buxus, vorig jaar cadeau gekregen van zus Lizette, schoonbroer Jos en moeder Jeanne voor de opening van de zaak! Wie doet nu zoiets? En op klaarlichte dag? Het was tussen 15 en 16u in de namiddag??? Je moet maar lef hebben he.
Dus nu volgt mijn vraag: Woont u in departement Nièvre en heeft uw buurman plots zulke mooie potten met Buxus in zijn tuin staan..... Wil u ons dan graag zo vlug mogelijk een seintje geven aub? Wij willen hem dan graag eens een bezoekje komen brengen om te vragen waar hij die mooie potten wel gevonden heeft! U kan ons altijd bereiken op het nummer 03/85848929.
Of passeerde u gisteren namiddag net rond die tijd aan ons huis en heeft u iemand op de parking zijn koffer zien volladen? Alle tips zijn welkom! Bedankt!

10-06-2009

Geveld!

Ik ga nog een paar dagen plezier hebben van mijn uitstapje naar de koers. Ik sukkel al een tijdje met hevige rugpijn, maar heb eigenlijk altijd blijven doorwerken. Met een eigen zaak.... je kan niet zo maar eventjes de boel de boel laten en gaan platliggen he. Maar nu we die 2 dagen zo lang in de wagen gezeten hebben, hele dag op de koers rondlopen en dan nog eens in een vreemd bed geslapen hebben op hotel in Dijon (en niet van de beste kwaliteit die matras!) heb ik het goed vlaggen! Deze morgend huilend van de pijn opgestaan, naar Gueugnon voor Radiologie en nadien bij de arts een dikke spuit in mijn bil! Nadien bedje in omdat ik niet kan zitten of staan. Verschrikkelijke pijn! Ik denk niet dat ik ooit al zo veel pijn gehad heb in mijn leven. Deze namiddag om 14u ben ik dan naar de kraker gegaan. Die heeft me geplooid en gewrongen zoals ik zelf niet eens wist dat ik het kon, en als ik buiten kwam voelde het al wat beter aan. Volgens hem zou het nu met een paar dagen verplichtte rust moeten beteren. En omdat ik al 6 weken aan het sukkelen ben en we voor de deur van het drukke seizoen staan, hebben we beslist om die paar dagen rust dus ook te nemen. We laten het restaurant tot vrijdagavond dicht en koken enkel voor onze gasten vanavond en morgen. We hebben 5 mensen op de kamers deze dagen, en dat is geen zware service he. Maar als we het restaurant open doen is het misschien weer volle bak vanavond en dan haal ik het echt niet nu! Ik voel het ook dat ik MOET rusten! En wie mij goed kent weet dat als ik zeg dat het pijn doet, dan doet het ook echt pijn.... dus ik moet me plooien deze keer! Anders kan ik de zomer niet ingaan! Het is slechte timing, zoiets kan je beter in de winter overkomen, maar dat heb je niet voor het kiezen he.
Dus ik lig hier op mijn bedje, doe enkel wat echt heel noodzakelijk is, maar mijn gasten worden nog evenzeer in de watten gelegd hoor! Voor hen blijft de keuken open!
Groetjes en tot de volgende!

09-06-2009

Dauphiné Libéré!!

Neef Tom rijdt deze dagen de Dauphiné Libéré. En nu passeerden ze gisteren en vandaag op een goei 100km van hier. Wij konden het dus niet laten om eens een kijkje te gaan nemen! Gisteren in Dijon, waar ze nog net voor een serieuze wolkbreuk binnen waren. De mannen zaten nog juist allemaal droog in de bus, maar wij zijn ergens in een cafeetje gevlucht (erg he ;-) ) tot het ergste door was.Wij hadden weer het gevoel dat we op vakantie waren in den Tour. We hebben dat een paar jaar gedaan met de mobilhome, den Tour de France volgen en dan regelmatig een start en aankomst meepikken of ergens onderweg naar de passage op een col of zo gaan kijken. Daar we 2 dagen geen gasten hadden en het restaurant gesloten is op maandag en dinsdagavond, konden we dus makkelijk een nachtje wegblijven. En we hebben er echt van genoten! Het deed nog eens deugd om op de koers rond te lopen en de sfeer nog eens live mee te maken!We hadden een hotelletje geboekt in Dijon voor 1 nacht, vlak bij het hotel van de wielerploegen. Zo konden we 's avonds na het eten op ons gemakske bij Tom gaan buurten. Het was lang geleden dat we mekaar nog eens gezien hadden en we hebben nog eens goed kunnen bijbabbelen nu! Hij zag er goed uit! De vorm is er zeker!!! Het komt allemaal goed!
En dus deze morgend na een lekker ontbijtje (dat ik zelf niet moest klaar zetten!) naar Tournus voor de start. En deze keer in de stralende zon!!! We hebben aan de bus nog afscheid genomen van Tom en nog een babbeltje gedaan met oude bekenden uit de wielerwereld en zijn na een lekker pizzake gegeten te hebben met pijn in het hart weer huiswaarts gereden. Wat hadden we nog graag een paar dagen mee verder getrokken. Overmorgen rijden ze de Mont Ventoux op. Maar de plicht roept, en je moet nu eenmaal keuzes maken in het leven. Vanaf morgen hebben we weer gasten, dus moeten we alles in gereedheid gaan brengen he. En het restaurant is ook weer open morgen. We passeren op de terugweg nog langs de wijnboer, en slagen dus nog maar wat extra voorraad in. Met een volgeboekte zomer voor de deur kan je niet genoeg voorraad aanleggen he! En het gaat een droge warme zomer worden, dorstig weer dus he ;-)
Tommeke, doe dat nog goed daar! We vonden het heel fijn om je nog eens gezien te hebben en nog eens op de koers rond te lopen! Succes voor de volgende dagen en hopelijk vlug tot ziens en France ;-) !!!!!

07-06-2009

Verkiezingen!!

Als echte Franse Europeanen zijn wij ook deze morgend onze stem gaan uitbrengen in het gemeentehuis van Cressy! Weer een avontuur waar ze nog de ganse dag mee gaan lachen denk ik! Wij daar binnen met twee en de computer zoeken, ... niks van dat. We kregen een klein bruin omslagje en op tafel lagen een stuk op 15 stapeltjes met briefjes van verschillende partijen. Daar kon je dan uit kiezen. Ik vroeg dus een balpen, om mijn favoriet aan te duiden, maar dat mocht niet. Iedereen weer lachen dus. Je moest gewoon het briefje van je favoriete partij opplooien en in het omslagje steken en dan in de urne. De burgemeester zat aan de hendel. Als hij die omhoog deed ging er een belletje en dan kon je je omslag in de urne steken ;-) Ik lag plat van het lachen. Tiiiing, steekt den envelop er maar in! En wat hebben we gewonnen Pierre??? ;-)
Ja, zei de eerste schepen, wij zijn niet zo modern he als in België ;-) Plezant begin van de dag! Weer iets wat we nooit meer gaan meemaken denk ik.
En nu is het vandaag ook Fête de mères. Moederdag dus. Vorig jaar een van onze top-dagen. Dit jaar ietsje minder reservaties door de crisis denk ik. Maar gisterenavond zat het meer dan vol, weer mensen moeten doorsturen, en voor vanavond hebben we ook reservaties. De middagshift is een beetje tegen gevallen, maar het kan niet elk jaar bingo zijn he. We zullen onze menu zelf moeten opeten ;-)
En morgen is het koers!!! Dauphiné Libéré in Dijon en onzen Tom rijdt mee dus we gaan zeker kijken! Dat wordt plezant! NOg eens koers, èn Tom er bij! Twee keer kermis! Verslag op woensdag of zo! Groetjes en tot de volgende!!
Greet

04-06-2009

Gelukkig verjaardag moeder xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nen helen dikke knuffel op je verjaardag!!!! Groetjes en hopelijk vlug tot ziens! Love you xxx


Frère Jaques en the family-blues !!

Vorig weekend was broer Jacky (frère Jaques dus) hier op bezoek met de familie. Jacky is de helft van Sus en Klus, normaal gezien goed bekend bij de trouwe blog-lezers! Maar deze keer dus met vrouw en kinderen om vakantie te nemen en niet om te werken! En ze hebben heel veel geluk gad met het weer! Van 's morgens af al volle zon!!!! Het waren precies allemaal kreeftjes als ze naar huis gingen! En koning Thor zat aan de "kop van de tafel"! Hij was de eerste morgend heel stillekes en wist niet van waar al dat volk aan de ontbijttafel ineens kwam. Maar na een kwartiertje was hij de situatie meester en manipuleerde hij ons allemaal met zijn oogverblindende tandpasta-smile ;-)
En nu is het hier heel stillekes. De laatste gasten zijn vanmorgend met hun motor terug richting België gereden. Vrijdagavond komen de volgende motards aan. En in het restaurant gaat alles zijn gewone gangetje. Stilte voor de storm echter, want zondag is het hier moederdag!!!! Vorig jaar een van onze top-dagen!! Beentjes weer insmeren dus he!
Maar ik heb de family-blues vandaag! Ik mis alles en iedereen!!!!! Boeoeoeoeoeoehoeoeoe!!! En ons moederke verjaart vandaag en ik kan er niet naartoe! Ik heb al een sms-je gestuurd, al een mooie foto-collage vol kusjes van ons en knuffels doorgestuurd, en sebiet gaan we nog bellen en cammen........ Maar het is toch niet hetzelfde he. Net zoals bij de verjaardag van moeke Melis vorige maand blijft dit toch moeilijk hoor! Ik woon hier super echt heel graag, maar zou op dagen als deze toch ook super echt heel graag even een helicopter in mijn garage staan hebben om over en weer naar België te komen!!!! Moederke, hele hele dikke kussen, ik kan het niet genoeg zeggen hoe graag ik je zie, want er is niet genoeg plaats op het hele internet!!!!! De eerstvolgende keer dat ik je zie krijg je een knuffel van me waar de vonken afvliegen!! Beloofd!!!!! Love you xxx
Geniet van je dag en hopelijk heeeel vlug tot ziens he. xxxxxxxxxxx

Ze zijn er weer!!!!

  Elk jaar weer een feest!! De dag dag de koetjes weer buiten mogen.  Makes me so happy.  Welkom terug buurvrouwtjes. Blij dat jullie er wee...